“Nobelovci” u okviru Jesenjeg pozorišnog salona

Druge večeri Jesenjeg pozorišnog salona, u Centru za kulturu večeras je održana  predstava “Nobelovci” Bjelopoljskog pozorišta, a po tekstu i režiji Obrada Nenezića. Scenografju predstave radio je Mićo Kovačević, muziku Bobana Đurić Dabović, a glumačku postavku čine Jovan Dabović, Moamer Kasumović, Omar Bajramspahić, Petar Novaković i Slađana Merdović.

”Nobelovci” je duhovita drama, koja nije usko vezana za Crnu Goru, jer, našli smo to jedno mjesto koje ne pripada nikom i pripada svakom, odakle su svi naši junaci. Vodimo se tim instinktima ljudskim koji su usađeni u naš DNK, i kako sve proradi u onom trenutku, kada to čovjek najmanje očekuje od sebe i od date situacije”, kazao je u izjavi za Radio Bijelo Polje Jovan Dabović, glumac Crnogorskog narodnog pozorišta. Istakao je da mu je bila velika čast igrati u Bjelopoljskom pozorištu, sa kolegama koji su usko vezani za Bijelo Polje i sa ljudima koji, kako je rekao, čine ovaj teatar neponovljivim.

U okviru Jesenjeg pozorišnog salona sjutra če biti prikazane dvije predstave. Umjetnički atelje “Arlekin” iz Podgorice od 12 časova izvešće predstavu  „Energija i ja“, a  u 20 časova nastupiće pozorište iz JU Centar za kulturu Pljevlja, sa predstavom „Kuku majko“.

Tekst: TanjaDangubić

Foto: Vladimir Jelić