Predstava "Kuku majko" oduševila bjelopoljsku publiku

U okviru Jesenjeg pozorišnog salona, bjelopoljska publika večeras je sa uživanjem ispratila komediju “Kuku majko “pozorišta  JU Centar  za kulturu” Pljevlja.

Glavni protagonisti predstave su i njeni autori, Nikola Popović potpisuje tekst dok je Jovana Jelovac Cavnić uradila režiju, scenografiju i kostim.

Kako je za Radio Bijelo Polje kazao Nikola Popović, ideja za tekst je nastala iz sličnih priča iz okruženja te se, kakoje kazao, može ticati bilo koga od nas.

“Pozorišna priča prati Ljubicu i Zvezdana koji su u tajnoj ljubavi, u neprestanoj borbi da ta ljubav postane i javna. Radnja je smještena u malom crnogorskm gradu, konzervativnoj sredini, što povlači dodatna opterećenja, a ishod leži u pravilnom rješavanju čuvenog trougla - muškarac, voljena žena i njegova majka. Priča je ljubavna, ali se može odnositi i na bilo koji segment života, propraćena čuvenom rečenicom-Šta će ko da kaže, rečenica koja je ubila mnogo snova” istakao je Popović.

Jesenji pozorišni salon sjutra veče zatvoriće Bjelopoljsko pozorište sa predstavom „Kokoška“ po tekstu Nikolaja Koljade u režiji Moamera Kasumovića.

Tekst I foto:Vanja Šabanović