Voda ispravna za piće

Voda sa vodoizvorišta Bistrica je zdravstveno ispravna za piće, javili su iz Vodovoda Bistrica. Prema posljednjim rezultatima analiza koje su urađeni, mutnoća iz vode se povukla i vrijednosti su ispod graničnih, tako da je voda sa česme bezbjedna za piće.

Bez struje će danas, zbog planiranih radova na mreži, od 8 do 14 sati biti Donja Unevina (dio oko magistralnog puta) i Podbrežje, od 9 do 16 sati Rakonje, Barice, Tomaševo, Ravna rijeka, Majstorovina i Žurena, i od 10 do 14 sati Dobro brdo, saopštili su iz CEDIS-a.

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 49 osoba, dok je dežurna ekipa 3 puta intervenisala na terenu.

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice i dodali da se i u nastavku dana očekuje uredan željeznički saobraćaj.

Saobraćaj se odvija po  suvim  kolovozima uz dobru vidljivost, saopštili su iz AMSCG. Vozačima se savjetuje da voze oprezno, da brzinu prilagode uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na regionalnom putu R-13 dionica Mateševo-Kolašin danas  se saobraćaj obustavlja od 10 do 14 sati.

Na sjeveru Crne Gore danas prijepodne biće pretežno oblačno, ponegdje vrlo slaba susnježica i vrlo slab snijeg, popodne promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima i uglavnom suvo. Najviša dnevna temperatura vazduha od 0 do 7 stepeni.