Još jedno odličje za Asju Džogović

Mlada Bjelopoljka Asja Džogović osvojila je prvo mjesto u Sarajevu na Prvom međunarodnom festivalu dječije muzike "KIDS STAR 2023".

Tako je odlučio žiri u sastavu Selma Verem, Ivan Perković i Zlatko Duraković.

U takmičarskom dijelu programa nastupalo je 20 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Sjeverne Makedonije, podijeljeni u dvije kategorije Male zvijezde (pet do devet godina) i Mlade zvijezde (10 do 14 godina).

Ova djevojčica još jednom je pokazala svoj raskošni talenat i ostavivši pozitivne utiske na žiri i publiku osvojila je Grand prix.

"Festival 'KIDS STAR 2023', je za mene još jedno divno muzičko iskustvo, gdje sam se pjesmom 'Želim', našeg poznatog kompozitora Danijela Alibabića, predstavila. Izvođenjem uživo pred prepunom dvoranom Doma mladih na Skenderij pokazala sam svoj muzički talenat, koji je žiri prepoznao i nagradio Grand prix. Ovom prilikom želim da se zahvalim organizatorima festivala na gostoprimstvu, a posebno divnoj sarajevskoj publici koja je aplauzima, ovacijama nagradila moj nastup. Želja mi je da u budućnosti i dalje budem učesnica ili gošća festivala 'KIDS STAR 2023'. Hvala", rekla je nakon osvojene nagrade, Asja Džogović.

"Kao stručni žiri, ispred sebe smo imali izuzetno težak i nimalo jednostavan posao. U jednoj prelijepoj dječijoj, muzičkoj priči gdje su se nizale pjesme, njih 20, sa lijepim tekstovima, porukama snage, ljubavi i prijateljstva, divnom muzikom, aranžmanima, zatim dječijim interpretacijama i maštovitosti na binu, izabrati pobjednika nimalo lak posao. Međutim, kao u svemu, morali smo izabrati najbolje od najboljih. Ono čime smo se vodili, pored teksta i muzike, jeste njihovo pjevanje (uživo) i taj dojam koji su svojom interpretacijom ostavili na nas. Iskreno se nadam, da smo odgovorili zadatku, da su sve djeca iz BiH, ali i iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Slovenije, otišli sa lijepim uspomenama na festival i Sarajevo kao domaćina ovog festivala. Jer mi 'veliki' jesmo. Još jednom pohvale organizatoru Udruženju 'Artista' i cijelom timu koji je radio na festivalu, i zahvaljujemo se na pozivu, u nadi da ćemo isti i još bolji festival imati i narednih godina", navela je Selma Verem, predsjednica stručnog žirija festivala.

Organizator festivala je Udruženje za očuvanje i razvoj umjetnosti "Artista" koji su već najavili novi festival 2024. godine.

 

Izvor: Klix.ba