U Opštoj bolnici svečano otvorena Služba za dijagnostičku laboratoriju; Šimun: U Bijelom Polju imamo najsavremeniju laboratoriju (video)

Ministar zdravlja u Vladi Crne Gore Vojislav Šimun, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje dr Vuk Kadić i direktor Opšte bolnice dr Kenan Erović, danas su svečano pustili u rad Službu za laboratorijsku dijagnostiku Opšte bolnice, u čiju rekonstrukciju i opremanje je uloženo oko 700.000 eura.

Tom prilikom Šimun je kazao da se radi o novom infastrukturnom projektu koji je realizovan zahvaljujući odličnoj sinergiji između državnih institucija, Ministarstva zdravlja, Fonda za zdravstveno osiguranje, menadžmenta  Bolnice, ali i društveno odgovornih kompanija.   

“Ono što je pozitivan primjer u Opštoj bolnici u Bijelom Polju da danas imamo najsavremeniju laboratoriju kakvu po uslovima imamo još samo u Kliničkom centru Crne Gore. Osim ovog projekta, ono što je jako lijepo za najavu, jeste da je u okviru projekta Eutopija east, a u saradnji i partnerstvu  sa Institutom za javno zdravlje obezbijeđen i kolonoskop u vrijednosti oko 130.000 eura, te će i ova dijagnostička metoda moći da se obavlja na sjeveru Crne Gore, u okviru Opšte bolnice Bijelo Polje, što će značajno rasteretiti Klinički centar CG i pružiti novi kvalitet zdravstvene usluge svim mještanima u ovoj regiji”, istakao je Šimun.

Otvaranje Službe za laboratorijsku dijagnostiku je potvrda da Opšta bolnica krupnim korakom ide prema vrhu crnogorskog zdravstvenog sistema, kazao je direktor te zdravstvene ustanove, dr Kenan Erović.

“Vrijednost građevinskih radova i opreme iznosi oko 700 hiljada eura. Radi se o opremi posljednje generacije koju uveliko koristi Klinički centar Crne Gore sa automatizovanom trakom a kod nas je instalirana prva integracija za imuno i biohemiju, što će svakako doprinijeti brojnim uštedama i boljem kvalitetu pružanja usluga laboratorijske dijagnostike”, naglasio je direktor Bolnice. Erović se zahvalio i donatorima i saradnicima koji su doprinijeli da se i ovaj segment bolnice u potpunosti uredi.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje dr Vuk Kadić podsjetio je da su poslednjih godina u saradnji sa mendžmentom bolnice realizovali više kapitalnih projekata, a podršku svakoj dobroj inicijativi pružiće i ubuduće.

“Fond za zdravstveno osiguranje je i do sada pratio sve aktivnosti ne samo bjelopoljske bolnice već svih javnih zdravstvenih ustanova, posebno ponosni zato, što smo u saradnji sa direktorom Erovićom predhodnih godina uspjeli da realizujemo niz kapitalnih investicija vrijednosti preko pola miliona eura i, naravno, nastavićemo da pratimo sve ono što budu ideje sadašnjeg menadžmenta i ono što oni budu željeli da urade kako bi unaprijedili zdravstveni sistem Crne Gore”, istakao je Kadić.

 

Tekst: TanjaDangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE