Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan zaštite i spašavanja u Bijelom Polju

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović danas je povodom Međunarodnog dana zaštite i spašavanja obišao pripadnike ove opštinske jedinice.

On je čestitao svim službenicima i načelniku Edinu Koliću Međunarodni dan civilne zaštite, koji je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1990. godine, dok se Dan zaštite i spašavanja u Crnoj Gori obilježava od 2013. godine.

„Bjelopoljska Služba zaštite i spašavanja važi za jednu od najboljih i najorganizovanijih u državi, koja je uvijek na visini zadataka u intervencijama i humanim misijama. Ove godine smo zajedno adaptirali zgradu odnosno svlačionice za pripadnike ove službe i nabavili  vozilo za intervencije u urbanim i ruralnim sredinama“ – kazao je Smolović i još jednom čestitao svim vatrogascima/spasiocima Međunarodni dan zaštite i spašavanja.

Načelnik Kolić je upoznao predsjednika sa akitvnostima koje su sprovedene u cilju obilježavanja ovog datuma, a kao najznačajnije naveo edukativno predavanje i demonstraciju vježbe za evakuaciju učenika škole, koja je juče realizovana u JU Osnovna škola "Mladost" Kanje, u organizaciji Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP CG-PJ Bijelo Polje, a u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta i Službom zaštite i spašavanja Bijelo Polje.

Sagovornici su se saglasili da Međunarodni dan zaštite i spašavanja za cilj trebaa da ima podizanje svijesti javnosti o važnosti civilne zaštite, mjerama prevencije i zaštite u slučaju prirodnih nepogoda i katastrofa i odavanje počasti žrtvama, naporima i dostignućima svih službi civilne zaštite.

Izvor: Opština Bijelo Polje