Programom „Pjesniče, dužnost znaš“ obilježen Svjetski dan poezije

Danas je u biblioteci Srednje stručne škole prigodnim jednočasovnim programom pod nazivom „Pjesniče, dužnost znaš“, obilježen Svjetski dan poezije. Kako ističu organizatori, program je realizovao Omladinski klub „Jelisej“, uz podršku aktiva profesora CSBH Srednje stručne škole, kao i NVU „Klub kulture“ i JU „Ratkovićeve večeri poezije“.

Jedan od organizatora programa, Vojin Nedović je istakao da se današnji program sastoji iz dva dijela, i to prvi dio pod nazivom „Baci pjesmu u svijet“, gdje će se pjesnici iz regiona predstaviti putem ZOOM aplikacije, čime će kako ističe Nedović, stvoriti prilagodnu pjesničku atmosferu. Učešće će uzeti učesnici iz Beograda, Tuzle, Skoplja, Podgorice i naravno, Bijelog Polja, koji će se predstaviti svojom poezijom. U drugom dijelu programa pod nazivom „Eno ga, po moru teče Lim“, prisutni u biblioteci će takođe uzeti učešća u programu, i to kazivanjem svojih stihova, kao i stihova svojih omiljenih autora.

U planu je dodaju i da se ovaj dan obilježi i na časovima CSBH jezika i književnosti, pri čemu će profesori imati priliku da sa svojim đacima govore i recituju poeziju. Završnicu dana, obilježiće i program u Kući Rista Ratkovića u kom će se predstaviti i članovi Omladinskog kluba.

 

Izvor i foto: Omladinski klub „Jelisej“