Više naselja bez vode danas od 9 do 13 časova

Zbog sanacije kvara na glavnom distributivnom vodu bez vode će sjutra od 9 do 13 časova biti potrošači u naseljima Ravna Rijeka, Ribarevine, Kruševo, Rakonje, Pripčići, Medanovići, Rasadnik, Zaimovića livade i Kulina, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez elektrićne energije od 08 do 14 sati biti Donji Mojstir, Rasovo – Rasadnik, od 09 do 15 sati  Ribarevine, Ostrelj, Ramčina i Zaton, saopštili su iz Crnogorsko elektrodistributivnog sistema. Oni su dodali da će bez struje od 09 do 16 sati ostati Ostrelj, a od 09 do 17 sati Čokrlije i Rasovo – Rastoka. Iz CEDIS-a su istakli da se navedeni radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom. 

Služba zaštite i spašavanja u protekla 24 sata bila je angažovana na gašenju šumskog požara na više lokacija na teritoriji bjelopoljske opštine. Kakos u naveli iz te službe vatrogasci sa specijalnim vozilima uspjeli su da lokalizuju šumski požar u mjestima Muslići, Obrov i Orahovica, kao i požar u Grubješićima gdje je gorjelo nisko rastinje.

U službi Hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 48 osoba, dok je dežurna ekipa sedam puta intervenisala na terenu.

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući sitniji odroni. Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

Pretežno sunčano, tokom dana se očekuje povremeno prisustvo visoke oblačnosti. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 16 do 24 stepena.