Danas promjenljivo oblačno nestabilno i svježije

Promjenljivo oblačno nestabilno i svježije, povremeno i mjestimično kiša, ili pljusak sa grmljavinom. U južnim predjelima više izgleda za padavine ujutru i u noći između utorka i srijede. Vjetar slab do umjeren promenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 10 do 23 stepena.

Zbog planiranih radova na mreži bez električne energije danas će od 8:00 do 14:00 sati ostati Vrbe, od 9:00 do 16:00 sati  Dobrinje, Slijepač most, Rakita, Bojišta, Srđevac, Poda, Bioča, Trubina, Lozna, Crniš, Jagoče, Dubovo i Ribarevine, dok će od 9:00 do 17:00 sati bez struje ostati Rasovo – Rastoka  i Čokrlije, saopštili su iz  CEDIS-a.

Uredno je snabdijevanje vodom na cijelom području opštine, saopšteno je iz Vodovoda Bistrica.Oni su dodali da se voda redovno hloriše te je hemijski i bakteriološki ispravna za upotrebu.

U službi Hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 58 osobe, dok je dežurna ekipa osam puta intervenisala na terenu.

U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za vožnju, a dodatna pažnja preporučuje se na dioniciama koje prolaze kroz usjeke, zbog pojave sitnijih odrona, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (ASMCG). Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila, osim od 12 do 14 sati kada će u zoni gradilišta, u mjestu Sokolovina, biti obezbjeđeno slobodno odvijanje saobracaja.Saobraćaj na putu Poda - Berane obustavljen je od osam do 11 i od 14 do 17 sati zbog rekonstrukcije. Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo, saobraćaj je na mjestima radova promijenjen sa dvosmjernog na naizmjenični. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.