Naredna tri dana obustava željezničkog saobraćaja Bijelo Polje-Kolašin

Lokalni i brzi međunarodni vozovi jutros su saobraćali po utvrđenom redu vožnje , saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Oni su podsjetili da će zbog radova na mostu Tara 1, naredna tri dana doći do potpune obustave željezničkog saobraćaja na relaciji Bijelo Polje – Kolašin. Iz Željezničkog prevoza ranije su kazali da će se za vrijeme obustave saobraćaja, prevoz putnika vršiti autobusima na relaciji Kolašin - Bijelo Polje - Kolašin. U međunarodnom saobraćaju biće organizovan prevoz autobusima na relaciji Bar – Bijelo Polje – Bar, sa presijedanjem putnika u stanici Bijelo Polje iz voza u autobus i obratno.

Uredno je snabdijevanje strujom na cijelom području opštine, za dane vikenda nisu predviđena planska isključenja električne energije, saopštili su iz CEDIS-a. Oni dodaju da su u svim djelovima CEDIS-a obezbijeđeni neophodni uslovi za stabilno funkcionisanje elektroenergetskog sistema.

 U službi Hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 73 osobe, dok je dežurna ekipa šest puta intervenisala na terenu.

 U Crnoj Gori jutros se saobraća suvim  puevima , saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).Oni su upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući sitniji odroni.Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila, osim od 12 do 14 sati kada će u zoni gradilišta, u mjestu Sokolovina, biti obezbjeđeno slobodno odvijanje saobracaja.Saobraćaj na putu Poda - Berane obustavljen je od osam do 11 i od 14 do 17 sati zbog rekonstrukcije. Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo, saobraćaj je na mjestima radova promijenjen sa dvosmjernog na naizmjenični. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

U Crnoj Gori danas pretežno sunčano. Od sredine dana umjeren razvoj oblačnosti i uglavnom suvo. Vjetar slab do umjeren, ponegdje pojačan, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 20 do 29 stepeni.