U Bijelom Polju počela četvrta ulična trka “Istrči i pokreni se”; Smolović: Neka mladost i viteštvo pobijedi, kao zalog naše sigurne evropske budućnosti

Međunarodna ulična trka "Istrči i pokreni se 2024", koju po četvrti put organizuju Opština Bijelo Polje i Centar za sport i rekreaciju, održava se danas u Bijelom Polju, povodom Dana nezavisnosti Crne Gore - 21. maja.

Direktor ove sportske manifestacije Darko Raičević, kazao je da su se ove godine potrudili da organizaciju podignu na viši nivo, i najavio održavanje polumaratona sljedeće godine, koji će, kako tvrdi, okupiti najbolje atletičare iz Evrope. Raičević je zahvalio brojnim sponzorima bez čije pomoći, kako je istakao, ne bi bilo moguće održavanje trke.

Ulična trka je dio programa Atletskog saveza Crne Gore, kazao je predsjednik Saveza Milorad Vuletić, koji je istovremeno takmičarima i okupljenim građanima čestitao Dan nezavisnosti Crne Gore.

“Ovo je četvrta po redu trka a ja bih rekao ulična trka zadovoljstva prije svega, jer u njoj pored vrhunskih atletičara i najboljih, učestvuju i naši rekreativci, tu su i trke zadovoljstva, a ono što posebno želim da istaknem, to je dojam da je Bijelo Polje opravdalo ulogu dobrog domaćina  ne samo u dijelu sportskih manifestacija, nego i u okviru izuzetno obimnog programa kulturnih dešavanja u ovom gradu”, istakao je Vuletić.

Trku je u ime domaćina, otvorio  predsjednik  Opštine Petar Smolović, čestitajući  građanima Bijelog Polja i Crne Gore, kao i dijaspori, Dan nezavisnosti Crne Gore -21.maj.

„Tačno na ovaj dan prije 18 godina građani Crne Gore odlučili su da obnove hiljadugodišnju državnost naše domovine i usmjere budućnost ka zajednici evropskih naroda. Na tom putu svjedočimo mnogim izazovima ali, Crna Gora ostaje besmrtna i vječna, zato ulažemo u sport kao vitešku disciplinu mladih generacija koje danas vidimo ovdje, a koje su budućnost Crne Gore. Upravo na ovakvim međunarodnim događajima pokazujemo da se naša omladina može ravnopravno takmičiti sa internacionalnim takmičarima i time dokazujemo našu zasluženu  pripadnost Evropi i savremenom svijetu”, istakao je Smolović,  poručujući “neka mladost i viteštvo pobijedi, kao zalog naše sigurne evropske budućnosti”.

Teskt: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić