53. Festivala dramskih amatera Crne Gore od 10. do 14. juna u Bijelom Polju

Bijelo Polje će od 10. do 14. juna biti domaćin 53. Festivala dramskih amatera Crne Gore a tokom četiri dana trajanja ove pozorišne svetkovine predstaviće se pet predstava različitih žanrova i stilova.

Prije svečanog otvaranja festivala koje je zakano za 20 časova, u 19:30 u galeriji Centra za kulturu biće upriličena izložba Irene Vuković ,,Preoblikovanje“. Nakon svečanog otvaranja, nastupiće KIC ,,Budo Tomović“, Dodestova radionica glume sa predstavom ,,Probali smo, gledajte“, u režiji  Sejfa Seferovića.

U utorak, drugog dana festivala, od  12:00h, Dramski studio ,,Nada“, izvešće predstavu pod nazivom ,,Ružne riječi“ u režiji Petra Novakovića. Istog dana u 20.00h, Kulturno-kreativni centar ,,Akord“ iz Nikšića će nastupiti sa predstavom ,,Alibi“ u režiji Vasa Lalićevića.

U srijedu, 12. juna, s početkom u 12:00h  Dramski studio JU Centra za kulturu ,,Husein Bašić“ iz Plava npredstaviće će  se sa predstavom ,,Siromašni Romeo“, za koju je tekst napisao Tode Nikoletić a režiju Alija Redžematović. Istog dana, od 18. 00h  biće upriličlen koncert učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje, a u 20:00h, JU Centar za kulturu Pljevlja,  sa predstavom ,,Boing Boing“,  u režiji Jovane Jelović Cavnić.

Pretposlednji dan festivala proteći će u znaku predstave Dramskog studija OŠ ,,Vladislav Ribnikar“ iz Bijelog Polja ,,Crvenkapa Braće Grime“, u režiji Zagorke Rakonjac, koja je na programu 12:00h. U nastavku programa, od 18.00 časova uslijediće koncert učenika bjelopoljske Muzičke škole, dok će dva sata kasnije nastupiti Studentski teatar Podgorica sa predstavom ,,Sekretarijat za sufinansiranje žirafa“ u režiji Dragana Koprivice. U petak, poslednjeg festivalskog dana u 12.00 sati biće održana promocija, monografije ,,Pozorište u Crnoj Gori“ na kojoj će govoriti Vesna Tripković Samardžić i Slavojka Marojević, a od 20 časova predstava ,,Višnjik“, Bjelopoljskog pozorišta, u režiji Moamera Kasumovića. Za kraj, u 21:00h održaće se predstava u čast nagrađenih, ,,Život je loto“ koju je po tekstu Vladimira Đurđevića režirao Bojana Lazić, a igra Monika Romić.

Selekciju ovogodišnjeg festivala dramskih amatera izvršio je žiti u u sastavu predsjednik Obrad Nenezić, dramaturg, i članovi Ana Vučković, glumica Crnogorskog narodnog pozorišta i Omar Barjamspahić, glumac Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Uručenje nagrada i svečano zatvaranja biće u 22:30h

 

Redakcija RBP