Priznanje za potpredsjednika kluba DDK Gorana Španjevića

Potpredsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Bijelo Polje, koji funkcioniše u sklopu Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje, Goran Španjević dobitnik je Priznanja za izuzetan doprinos razvoju dobrovoljnog davalaštva krvi u 2023. godini.

Na današnjoj svečanosti koja je upričičena u Zavodu za transfuziju krvi, povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca, Priznanje Goranu Španjeviću uručila je direktorica Zavoda, dr Tamara Šćepanović.

Španjević je istakao da dragocjenu tečnost daruje više od 30 godina, i da je do sada krv dao 57 puta, a sve iz želje da čini dobra djela i da pokaže da svi možemo biti humani i pomagati drugima.

“Doniranjem krvi, pokazujemo da smo spremni da pomognemo onima koji su u nevolji i kojima darovana jedinica krvi znači sve. Kako reče naš blaženopočivši patrijarh Pavle, “Svijet je pun dobrih ljudi, ako ni jednog ne znaš onda to budi ti, da nas potomci zapamte i po dobru spominju”. Tako ja dajem primjer drugima, a nikad ne znamo kad će nekome od nas zatrebati krv, zato svi moramo slijediti primjer humanosti, donirati krv, pomagati onima kojima je pomoć potrebna,  biti ljudi pred licem božijim i pred ljudima” – istakao je Španjević.

Španjević se na kraju zahvalio članovima Kluba DDK Bijelo Polje, Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bijelo Polje, zaposlenima u Kabinetu za transfuziju krvi Bijelo Polje, istakavši da ovo priznanje pripada svima njima, kao i armiji dobrovoljnih davalaca krvi iz našeg grada, koji svojim aktivnim davanjem doprinose da imamo stabilne zalihe krvi, te da će i u narednom preiodu nastavti da promoviće dobrovoljno davalaštvo krvi.

Svečanosti u Zavodu, pored brojnih davalaca krvi, nagrađenih, prisustvovali su Ministar zdravlja, dr Vojislav Šimun i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje dr Vuk Kadić.

 

Saoštenje: PR TIM Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje