Održano donatorsko veče, sredstva će biti upotrijebljena za proširenje Dnevnog centra Tisa (video)

 

Povodom obilježavanja 20 godina postojanja Dnevnog centra Tisa, večeras je u hotelu Bijela Rada organizovano donatorsko veče sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju još jednog sprata ove ustanove, za korisnike starije preko 27 godina.

Na večerašnjoj proslavi među gostima bili su prisutni gradonačelnik opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, kao i predstavnici političkih partija,  odbornici, preduzetnici i brojni umjetnici.

Donatorsko veče otvorio je naš poznati Bjelopoljski glumac, Moamer Kasumović, a nakon toga se prisutnima obratio i direktor JU Centra za smetnjama u razvoju ,,Tisa“, Ensad Omerović.

Omerović je istakao da su zajedno sa rastom Tise sazrijevali i korisnci, ali i rasle potrebe za širenjem usluga za populaciju korisnika starijih od 27 godina. Iz tog razloga , kako je kazao, zbog ograničenja poslovnih kapaciteta, Opština Bijelo Polje je preuzela finansiranje ovog projekta.

,,Sa ponosom danas predstavljamo novi projekat i novi vizuelni izgled Tise. Ova nadogradnja predstavlja proširenje objekta za 425m kvadratnih., kao i 12 novih prostorija za rad sa korisnicima koje će biti uređene po svim standardima. Na ovaj način korisnicima preko 27 godina biće omogućeno da nastave da žive bajku koju su živjeli i prije navršene 27.  godine“, izjavio je Omerović.

On takođe naglasio da Centar ,,Tisa“ trenutno ima preko 50 korisnika, pa je potreba za ovim promjenama neophodna.

,,Vidjeli ste ranije koliko Dnevni centar znači svoj djeci, koliko su sreći dok borave kod nas i koliko to roditeljima znači. Moramo dati sve od sebe da tu sreću ne prekinemo, da sreća nastavi da živi kroz Tisu. Svako od nas, čak i kao pojedinac može da doprinosi na različite načine. Koliko naše malo nekome mnogo znači, uvjerili smo se bezbroj puta. Nikada nijesmo i nećemo odustati da svojim radom i angažovanjem doprinesemo boljem naših korisnika“ dodaje Omerović.

Mladi privrednik, Enis Hodžić  za Radio Bijelo Polje je kazao da smatra da on i ostali privrednici koji su u mogućnosti moraju izdvojiti dio svog posolovnog imetka za funkcionisanje svih članova udruženja kao što je Tisa.

,,Mi kao vlasnici ispred  firme i u našoj široj familiji imamo dodira sa ovom vrstom problematike. Razumijemo, možda malo više smo empatični, ali, kroz ovo predtsavljanje prezentacije samog projekta, mislim da svaki privrednik lako može uočiti šta su zapravo potrebe. Zbog našeg svakodnevnog funkcionisanja, mi nismo u mogućnosti da sve sagledamo, ali svakako ovakve organizacije doprinose da mi zapravo odvojimo jedan dio dana gdje se možemo bolje upoznamo sa njihovim potrebama i svakako učiniti nešto za njih“, zaključuje Hodžić.

 

 

Tekst:Željko Simović

Foto i video: Vladimir Jeić