“Veče češkog filma” početak saradnje Češke i bjelopoljskog Centra za kulturu

Film “Dvojnici”, reditelja Jiří Chlumský, prikazan je večeras u okviru manifestacije “Veče češkog filma”, u bjelopoljskom Centru za kulturu, a projekciji savremene češke komedije prisustvovao je i ambasador Republike Češke u Crnoj Gori, Karel Urban.

Manifestacija “Veče češkog filma” rezultat je saradnje JU Centar za djelatnosti  kulture “Vojislav Bulatović Strunjo” i Ambasade Češke, a kako je istakao Urban, ona predstavlja samo početak kulturnih odnosa koji će dostići mnogo veći nivo.

“Vjerujem da ćemo ovakvu manifestaciju organizovati i naredne godine, ali će ona zasigurno poprimiti mnogo veće razmjere. Ovakvi događaji su najbolji način za predstavljanje češke kinematografije, koju želimo da predstavimo ne samo građanima Bijelog Polja, već i cijele Crne Gore, što i pokušavamo sa ‘Danima češkog filma’, koji se organizuju već četvrtu godinu za redom”, kazao je Ambasador Urban, dodajući da ga posebno raduje veliki broj ljudi koji je došao na projekciju filma.

Ljubiteljima češće kinematografiji, kojima je večeras osmijehe na licima izmamila komedija “Dvojnici”, obratio se i direktor JU Centar za djelatnosti  kulture “Vojislav Bulatović Strunjo”, Abaz Dizdarević, koji je istakao da je projekat “Veče češkog filma” samo prvi u nizu, kao i da će češka kultura i u narednom periodu biti predstavljena u Bijelom Polju.

Projekciji filma “Dvojnici” prisustvovali su i predsjednik SO Bijelo Polje, Džemal Ljušković, kao i potpredsjednica Opštine, Nemša Omerhodžić koji su se danas, zajedno sa direktorom Centra za kulturu, Abazom Dizdarevićem, sastali sa ambasadorom Republike Češke u Crnoj Gori, Karelom Urbanom, a predmet razgovora bila je kulturna i privredna saradnja.

Ranije danas, takođe u okviru manifestacije “Veče češkog filma” prikazan je i  animirani film ''Pat i Mat'', reditelja Mareka Beneša, namijenjen mlađoj populaciji.

Autorka i foto: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE