Učenici Srednje elektro-ekonomske škole protekle sedmice obilježili svoj dan

Učenici JU Srednje elektro ekonomske škole prigodnim kulturno-zabavnim programom obilježili su prošle nedjelje 17. novembar – Međunarodni dan srednjoškolaca.

U organizaciji Učeničkog parlamenta te obrazovne institucije, a uz entuzijazam cijelog kolektiva,  učenici su zanimljivim programom podsjetili sve na elementarna prava srednjoškolaca, ali i istakli važnost njihovog aktiviranja kako u svojoj školi, tako i u lokalnoj zajednici, pa samim time i u državi.

Obilježavnju Dana srednjoškolaca prisustvovao je i direktor Srednje elektro ekonomske škole, Miloš Marić, koji je svim učenicima poželio uspjeh u daljem radu i školovanju i pohvalio njihovu uključenost u planiranje i realizaciju nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

“Uprava škole je uvijek tu za svoje učenika, da im pruži podršku i pomoć, kada god to zatreba. Uspjeh, kreativnost i dobri rezultati uvijek će biti dodatno nagrađeni, a kvalitetne ideje i planovni maksimalno podržani. Zadovoljstvo je vidjeti ovakvo  poštovanje i razmijevanje među vama i to je dokaz da ste na pravom putu da postanete dobri ljudi”, poručio je Marić učenicima, čestitajući im Međunarodni dan srednjoškolaca.

Srednja elektro ekonomska škola po treći put je obilježila Dana srednjoškolaca, a kako je istakao predjsednik Učeničkog parlamenta, Miloš Baošić, vjeruje da će to prerasti u tradiciju i da će bar na taj dan srednjoškolci pokazati ujedinjenost i slodiranost, jer, kako je naveo, to je jedini način da se izbore za svoja prava.

“Učenički parlament brojnim aktivnostima radi na zaštiti učenika, na poboljšanju uslova obrazovanja, a i ovaj program dio je svega što radimo tokom cijele školske godine. Čini mi se da su rezultati toga zaista vidljivi, a prava učenika i njihov položaj svakako će i dalje ostati u fokusu našeg djelovanja”, kazao je Baošić.

Podsjećamo, Međunarodni dan srednjoškolaca i studenata obilježava se kao uspomena na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. novembra 1939. godine strijeljani bez suđenja.

Autorka:Sanja Čujović

Foto:arhiva Učeničkog parlamenta

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE