Zlajić: Izložba polaznika likovne radionice na visokom umjetničkom nivou (video)

Izložba radova 46 polaznika likovne radionice, koju je vodio akademski umjetnik Milovan Mića Rakonjac, otvorena je večeras u galeriji Centra za kulturu.

Izloženu postavku čini 180 radova polaznika koji su šest mjeseci aktivno radii, sticali nova znanja i vještine likovne umjetnosti.

Otvarajući izložbu, Katarina Zlajić, kazala je da je postavljena izložba radova djece na visokom umjetničkom nivou.

,,Ovi mladi ljudi su svoju maštu i osjećaj za likovnost vrlo uspješno realizovali kroz svoje slike i crteže. Nema potrebe za pojedinačno izdvajanje ,,boljih radova”, jer cjelokupna izložba vrlo je bliska jednom majstorstvu, koji je zapanjujući, ako se uzme u obzir da su u pitanju djeca. Njegovanje najmlađe publike i stimulisanje njihove kreativnosti, jeste i jedan od prioritetnih ciljeva likovne radionice u radu sa publikom, koja teži tome da postane mjesto za učenje kroz zabavu i podsticanje kreativnog razmišljanja, i izražavanja”, ističe Zlajić, koja je i napisala tekst za izložbu.

Akademski umjetnik i rukovodilac radionice, Milovan Mića Rakonjac, kazao je da mu je bila čast i zadovoljstvo raditi sa djecom, ali i  55-godišnjom gospođom Dubravkom Rabrenović.

,,Neobično smo postavili izložbu, sa ciljem da predstavimo djecu i da u njihovoj visini postavimo izložbu kako bi se stariji makar malo ,,spustili” i vidjeli zaista dobre radove. Vjerujem da će ovakvih radionica biti i u narednom periodu”, navodi Rakonjac.

Pored Katarine Zlajić, pomoć u organizaciji i dizajnu izložbe pružili su i Nemanja Bojanović, Vladimir Tvrdišić, i Stevan Veličković, kojima se Rakonjac posebnpo zahvaljuje. 

Učenica četvrtog razreda Sofi Rabrenović kazala je da je tokom pohađanja likovne radionice bilo veoma zanimljivo, i da je njihov rukovodilac na najbolji način prenio svoje znanje iz ove oblasti.

,,Moja tri rada na kojima sam crtala detalje iz prirode i svemira večeras su izložena, i mnogo sam srećna. Ovo je za mene jedno novo iskustvo”, dodala je Sofi.

Autori izložbe su Helena i Simona Fatić, Bogdan Veličković, Amina Balijagić, Iris Dizdarević, Ena Mehović, Amir Bahović, Luka Vojinović, Staša Radović, Tarik Hrapović, Derja Hadžahmetović, Matej Perišić, Dubravka Rabrenović, Merjem Skoko, Nina Božović, Andrea Radović, Belma Lukač, Kan Hrapović, Helena Rakonjac, Matija Varagić, Kerim Hodžić, Emin Brčvak, Matea Tomić, Sofi Rabrenović, Adriano Rabrenović, Minela Hajdarpašić, Majra Hodžić, Iva Tomić, Jovana Lazarević, Dunja Božović, Smajo Dizdarević, Kjana Hajdarpašić, Aida Salemović, Jana Rakonjac, Jovan Vukićević, Benjamin Mahmutović, Tajra Omerhodžić, Emina Hodžić, Klara Fatić, Sara Lazarević, Belmin Lukač, Arjan Husović, Vuk Vojinović, Sarah Hrapović i  Ajna Mulić.

Matej Perišić, učenik trećeg razreda, kazao je da je najviše crtao kuće, učionicu, kao i sobu u kojoj boravi.

,,Nije bilo teško nacrtati sve te radove, meni je bilo zanimljivo”, naveo je Matej. 

U okviru programa nastupili su članovi Dječjeg hora sa profesoricom Jelenom Đaković.

Likovna radionica realizovana je u okviru projekta “Kulturna razglednica Bijelog Polja”, koji NVU „Klub kulture“ sprovodi u saradnji sa bjelopoljskim Centrom za kulturu.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE