Udruženje slijepih organizovalo Jesenje književne susrete

Jesenji književni susreti pod sloganom ,,I mrak je svjetlost, samo crna“, održani su danas u bjelopoljskom Centru za kulturu.

Današnji program, u okviru kojeg su se predstavili književnici i muzičari, upriličen  je povodom predstojećeg Svjetskog dana osoba sa invaliditetom, koji se obilježava 3. decembra.

Specijalni gost Jesenjih književnih susreta bio je Dragan Kuruzlija Popović, iz Užica, koji se predstavio na harmonici, i govorio odlomke iz svog bogatog stvaralaštva, a uz podršku muzičara Slobodana Martića, koji baštini etno i folk melos bivše Jugoslavije.

,,Umijećem kojem smo danas svjedočili, osobe sa smetnjama vida pokazale su da ne postoji prepreka u hrabrom koračanju putevima na kojima se nikako ne smije stati, a koji vode potpunom prevazilaženju svog invaliditeta“, kazao je sekretar Udruženja slijepih, Mirsad Dlakić.

Dlakić je istakao da je gostovanje Dragana Kuruzlije Popovića, plod dugogodišnje saradnje između Saveza slijepih Užice i Organizacije slijepih za Bijelo Polje i Mojkovac.

Svoje literarno stvaralaštvo predstavili su članovi Udruženja slijepih Duško Nedović, Siniša Ašanin, recitator Adnan Kujović, i vokalni solisti Edina Karišik i Semir Erović koji su svako na svoj način  pokazali nadarenost.

Poruka jesenjih književnih susreta ,,I mrak je svjetlost, samo crna“ istakao je Dlakić, glasi: ,,Prestane da boli onoga trena kada naučiš, da je nečim što voliš obojiš u svjetlije nijanse“.

Jesenji književni susreti  održani su u organizaciji Udruženja slijepih za Bijelo Polje i Mojkovac, u saradnji sa Centrom za kulturu.

Autorka: Eldina Idrizović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZTIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE