Literarni rad Jovane Obradović najbolji na konkursu 31. “Susreta pod Starom maslinom”

Mlada književnica iz Bijelog Polja, Jovana Obradović, pobjednica je konkursa za najbolji literarni đački rad 31. Međunarodnog festivala dječijeg stvaralaštva i stvaralaštva za djecu “Susreti pod Starom maslinom”.

Tema ovogodišnjeg konkursa “Šapat stare masline” insprisala je mlade stvaraoce da pokažu svoje književno umijeće, pa je na literarni konkurs ovogodišnjeg Festivala pristigao veliki broj radova iz Crne Gore i regiona, ali žiri je odlučio da upravo prva nagrada pripadne talentovanoj Bjelopoljki.

Jovana Obradović i prošle godine bila je laureat ove nagrade za učenike osnovnih škola, što je, kako je kazala za Radio Bijelo Polje, podtsaklo da opet učestvuje u ovom literarnom takmičenju.

“Konkurs je bio otvoren 1. oktobra, a kada sam poslala rad nijesam vjerovala da mogu ponoviti prošlogodišnji uspjeh, iako sam imala veliku podršku porodice i mentorke Milene Kuč. Međutim, po završetku konkursa žiri je saopštio svoju odluku i zaista je divan osjećaj naći se opet među najboljima”, kazala je Obradović.

Mladoj Bjelopoljki nagrada će zvanično biti uručena u ponedjeljak, 27. novembra, kada će se održati centralna manifestacija 31. “Susreta pod starom maslinom”.

“Susreti pod Starom Maslinom“ je manifestacija koja promoviše kulturu i pjesničko stvaralaštvo za djecu. Tradicionalno se održava u Baru, u novembru mjesecu, od 1987. godine. Posvećena je dječijem stvaralaštvu kao i djelima dječijih pisaca i pjesnika.

Autorka:Sanja Čujović

Foto.privatna arhiva

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE