Promovisana zbirka poezije ,,Istinom ti želim reći“ autora Refika Hota

Zbirka poezije ,,Istinom ti želim reći“ autora Refika Lela Hota, promovisana je večeras u kongresnoj sali hotela Franca.

Čitaocima kroz pjesme autor prikazuje detalje osmjeha voljene žene, treptaj sunca, žal za uspomenama, ali i one posvećene majci.

U svom obraćanju autor Refik Hot zahvalio se svima koji su mu pružali podršku, i istakao da nema veće nagrade za jednog stvaraoca – od prisustva velikog broja sugrađana koji su upotpunili književno veče. 

Autor predgovora zbirke pjesama, Bisera Muhić, kazala je na večerašnjoj promociji da je knjiga nastavak svojevrsnog pisanja o pravim životnim vrijednostima. 

,,Ova zbirka pjesama predstavlja pravu vrijednost, i vjerujem da će se naći u školskim lektirama budućih generacija. Jasno govori da sve što radimo u životu mora imati dimenziju mjerenu kroz kodeks ponašanja. Imati identitet i biti svjestan istog – znači biti čovjek, postojan, i kao takav koračati svojim putem. Upravo takav je i autor ove knjige Refik Hot“, istakla je Muhić.

Dr metodike nastave i književnosti u Crnoj Gori, Sofija Kalezić, govorila je o stvaralaštvu Hota, a kako je kazala prirodu njegove poetike karekteriše postupak individualizacije lirskog subjekta, što za rezultat ima, kako ističe, iskazivanje ličnog pogleda na svijet. Ona je naglasila da se emotika ove zbirke može tumačiti u kontekstu približavanja i osvjetljavanja životnih trenutaka

O knjizi je govorila i profesorica maternjeg jezika, publicistkinja, književnica i dramski pisac, mr Mirsada Bibić Šabotić, koja je kazala da Hot piše poeziju ne da bi se dopala drugima, već da u njoj prepoznaje ljudskost.

,,Ova zbirka ima didaktičke vrijednosti“, ističe Bibić Šabotić.

U muzičkom dijelu nastupile su profesorica Jasmila Hot na klaviru, i učenica Milica Đurović na violini.

Stihove je kazivala učenica gimnazije ,,30. Septembar“ iz Rožaja, Ajša Kalač, dok je promociju moderirala Gordana Ganić.

Refik Lelo Hot objavio je i knjigu ,,Gledaj istinu u oči" 2016. godine.

Autorka i foto: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE