FK ,,Jedinstvo“ realizuje donatorsku kampanju ,,Srcem za Jedinstvo“ (video)

Fudbalski klub Jedinstvo organizuje donatorsku kampanju ,,Srcem za Jedinstvo“, čije aktivnosti počinju danas, saopštio je u emisiji ,,Sportski magazin“ Radija Bijelo Polje, predsjednik kluba Nermin Bećirović.

Donatorska kampanja, kako je istakao ima za cilj da pomogne u boljem finansijskom funkcionisanju kluba, jer navodi, Opština trenutno nije u mogućnosti da im poveća budžet.

,,Osmislili smo promotivne postere i flajere sa kratkim porukama i slikama našeg kluba, koje će momci podijeliti u gradu. Istaknut će biti broj našeg žiro računa za sve zainteresovane sugrađane, privrednike, i ovim putem ih pozivam da se uključe u ovu akciju kako bi nam pomogli u boljem funkcionisanju kluba. Odštampali smo do sada 1000 sezonskih karata koje ćemo prodavati na našim štandovima, utakmicama i u neposrednom kontaktu sa sugrađanima, koje će koštati 15 eura. Cijena jeste simbolična - ali nama dosta znači“, naglasio je Bećirović.  

Polovinom novembra u okviru kampanje biće organizovana i donatorska večera u restoranu ,,Franca“, gdje će okupljeni imati mogućnost kupovine sezonske karte.

,,Vjerujemo da ćemo na ovaj način animirati dovoljno ljudi da nam pruži podršku i pomoć prikupljanja finansijskih sredstava, koja će nam garantovati da ovu polu-sezonu privedemo kraju, ne ostanemo dužni dobavljačima, igračima i trenerima“, istakao je Bećirović.

Prema njegovim riječima, fudbaleri Jedinsta treniraju u dosta losšim uslovima, na livadi kod nekadašnje Lenke.

,,Momci nemaju neophodne uslove za treniranje, pa smo se zadnjih godinu dana i bavili tom problematikom,u tome smo imali podršku bivšeg predsjdenika Opštine, i naravno sadašnjeg Petra Smolovića. Naša osnovna strategija jeste da u klubu igraju djeca i mladi iz našeg grada jer imamo rasadnik dobrih sportista, a posebno u fudbalu kao najmasovnijem sportu u svijetu“, dodaje Bećirović.

On je kazao da je ponosan što od 14 odigranih kola, ffudbaleri Jedinstva ni jednu utakmicu nijesu izgubili kod kuće, što je ističe Bećirović,  dokaz sa kolikom pažnjom i posvećenošću momci igraju, i daju sve od sebe na terenu.

,,U periodu od početka mog mandata bavili smo se i usklađivanjem normativnih akata, obnovljena su registraciona dokumenta kluba, a za to nam je trebao jedan određeni vremenski period. Sada je aktuelno usklađivanje normativnih akata sa novim Zakonom o sportu i svi smo dužni da te akte uskladimo sa Zakonom, i napravimo nešto što je neophodno za normalno funkcionisanje kluba, pa smo i to završili“, istakao je Bećirović, i dodao da im je cilj da u narednom periodu pokrenu Fudbalsku akademiju, u okviru koje će animirati najmlađe sugrađane da se bave ovim sportom .

Tokom sljedećeg vikenda fudbaleri Jedinstva dočekuju ekipu Mladost-Lješkopolje.

Repriza emisije ,,Sportski magazin“ biće emitovana danas na talasima Radija Bijelo Polje od 17:30 časova.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE