Hana, Anđela, Vasil i Vojislav uspješni učenici OŠ ,,Vladislav Sl. Ribnikar“ (video)

Uspješni učenici OŠ ,,Vladislav Sl. Ribnikar“ iz Rasova, Hana Franca, Anđela Pavićević, Vasil Musić i Vojislav Kočović gostujući u emisiji ,,Smartovci“ Radija Bijelo poručili su svojim vršnjacima da svoje slobodno vrijeme posvete učenju i usavršavanju znanja.

Pored brojnih obaveza u školi oni postižu dobre rezultate u svim vannastavnim aktivnostima, druže se i svoje znanje prenose na druge.

Trinaestogodišnja Hana Franca Školu za osnovno muzičko obrazovanje pohađa već šest godina, svira klavir, koji joj, navodi, donosi ljubav.

,,Taj instrument mnogo volim da sviram, smiruje me i daje mi pozitivnu energiju. Do sada sam učestvovala na dva takmičenja i osvojila srebrnu medalju“, dodaje Hana.

Ona je učestvovala na Festivalu izvorne muzike, koji je u proteklom periodu održan u našem gradu, u okviru kojeg se predstavila pjesmom ,,Crven’ fesić nano“.

,,To je za mene divno iskustvo, upoznala sam nove prijatelje iz drugih škola, i trebalo bi da je više takvih manifestacija“, istakla je Hana.

Učenik sedmog razreda, Vasil Musić kazao je u današnjoj emisiji da piše, čita i recituje pjesme, ali nema određene, već kako je istakao, čita ono što ga u trenutku najviše interesuje.

,,Na školskom takmičenju osvojio sam prvo mjesto predstavivši se pjesmom ,,I životinje čekaju Deda mraza“, sa kojom sam kasnije konkurisao na ,,Kraljevstvo bijelih rada“ gdje sam osvojio treće mjesto, kojem se nijesam nadao zbog jake konkurencije“, naveo je Musić.

On je kazao da inspiraciju za pisanje pronalazi u događajima iz škole, a da najviše voli da čita knjige ,,Orlovi rano lete“ i ,,Hajduci“.

Hana, Anđela, Vasil i Vojislav u današnjoj emisiji kazali su da uspijevaju uskladiti vrijeme u školi sa drugim aktivnostima, i navode da im je učenje i završavanje domaćih zadataka prioritet.

Anđela Pavićević učenica osmog razreda učestvovala je na takmičenju iz matematke, član je više sekcija u školi, kao i literarne.

Anđela je kazala da piše tekstove i pjesme, a slobodno vrijeme posveti učenju.

,,Volim da pišem tekstove, rješavam zadatke iz matematike, radim na računaru. Na takmičenju iz matematike nijesam osvojila nagradu,  ali to je jedno novo iskustvo za mene, i bitno je da sam učestvovala“, navela je Anđela.

Ona pohađa Školu za osnovno muzičko obrazovanje, gdje zajedno sa Hanom svira klavir.

Trinaestogodišnji Vojislav Kočović šest godina aktivno trenira fudbal u klubu Omadinac.

,,Nedjeljno obavimo tri treninga, koja traju do dva sata, igramo i Ligu tako da postižemo dobre rezultate“, navodi Vojislav, koji je i član literarne sekcije.

On ističe da u okviru literarne sekcije pored pisanja radove iznose i  mišljenja o istim.

,,Ja sam u okviru sekcije i napisao jednu pjesmu - ,,Žal““, ističe Vojislav, i dodaje Da mu je omiljeni pisac Ivo Andrić.

Učenici ove škole kazali su da koriste mobilne telefone, ali isključivo za gledanje korisnih sadržaja.

Gostovanje u emisiji  Radija Bijelo Polje, učenici ove škole iskoristili su da posjete izložbu ,,Posebna je Crna Gora“ koja je otvorena u galeriji Centra za kulturu.

 

Repriza emisije ,,Smartovci“ biće emitovana danas na talasima Radija Bijelo Polje od 17:30 časova.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE