Odbojkaši Jedinstva spremni za revanš meč u Novom Pazaru (video)

Odbojkaši Jedinstva pored brojnih dosadašnjih uspjeha istrajni su u borbi da odbrane titulu favorita, pa su u Bijelom Polju savladali i ekipu Novog Pazara, u utakmici prvog kola Kupa evropske odbojkaške konfederacije (CEV).

Gostujući u emisiji ,,Sportski magazin”, Radija Bijelo Polje, trener odbojkaškog kluba ,,Jedinstvo” Darko Prebiračević, i igrači Bojan Strugar, Vuk Medenica i Neđeljko Radović kazali su da je utakmica u sportskom centru Nikoljac protiv kvalitetne ekipe iz Srbije - bila dosta teška i zahtjevna.

,,Na početku kada smo izvukli ekipu Novog Pazara kao protivnika bili smo zadovoljni, ali smo znali da nas čeka težak posao u smislu rezultata, jer se radi o ozbiljnoj ekipi koja bilježi odlične rezultate proteklih godina. Bili smo strpljivi, borbeni, hala je bila puna, ali su nam njihove greške poslužile, i mislim da je to bila prevaga da ih pobijedimo rezultatom 3:1. U našoj igri je bilo dosta prostora za napredak, neke stvari smo trebali bolje da odradimo, ali naravno da smo zadovoljni, vjerujem da svakom imponuje da savlada tako dobru ekipu”, istakao je trener Prebiračević.

Odbojkaš Neđeljko Radović naglasio je da je ekipa Novog Pazara bila favorit, ali da su ipak dobrom igrom i borbenošću ostavili srce na terenu.

,,Utakmica nije baš bila lijepa za gledanje, jer je imalo mnogo grešaka sa obje strane. Unazad mjesec, dva se pripremamo i to smo shvatili veoma ozbiljno. U srijedu moramo igrati mnogo bolje kako bi prošli u narednu fazu”, kazao je odbojkaš Bojan Strugar koji je u ekipi bio najefikasniji.

Revanš meč na programu je 14. novembra u hali Pendik, u Novom Pazaru.

Odbojkaš Vuk Medenica gostujući u emisiji ,,Sportski magazin” kazao je da će dati sve od sebe na treninzima, zajedno sa saigračima, kako bi u revanš meču prikazali Bijelo Polje i klub u što boljem svijetlu.

,,Dvorana Pendik u Novom Pazaru je uvijek puna, jako specifična publika koja svim srcem bodri taj klub i stvara najljepšu odbojkašku atmosferu. To nama svakako ne ide ,,na ruku”, čeka nas teška utakmica. Broj grešaka i igru koju su proitivnici  pokazali u Bijelom Polju sigurno neće ponoviti. Mi se aktivno pripremamo i nadamo najboljem”, istakao je trener Prebiračević.

Odbojkaši Medenica, Strugar i Radović kazali su da imaju dobre uslove treniranja, a njihova obaveza je, kako ističu, da aktivno treniraju i pripremaju se za naredne utakmice.

,,Učešće u okviru CEV kupa veoma je značajno za nas igrače i za dalji tok karijere. Bitno je i da se klub učešćem dalje promoviše na Evropskoj sceni”, istakao je Medenica.

Za novog predsjednika kluba ,,Jedinstvo” nedavno je izabran privrednik iz Bijelog Polja, Sead Franca, a prema riječima trenera Prebiračevića, Franca je duži niz godina uz njihov klub.

,,Mi imamo dobru saradnju sa kompanijom ,,Franca”, pa je to i kulminiralo imenovanjem novog predsjednika. Njegove relacije u poslovnom svijetu mogu da nam obezbijede lakše funkcionisanje kluba. On je zadovoljan trenutnim stanjem u klubu, rezultatskom ali i finansijskom, jer smo mi i do sada funkcionisali dosta dobro, što pokazuju i svi naši rezultati”, zaključuje Prebiračević.

 

Repriza emisije “Sportski magazin” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 17:30

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Darko Braič

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE