NVO ,,Elipsa” zaposlila pet OSI na period od šest mjeseci (video)

Nevladino Udruženje osoba sa invaliditetom ,,Elipsa” organizovalo je danas potpisivanje Ugovora o zapošljavanju  za pet osoba, u okviru projekta „ Jačanje kapaciteta osoba sa invaliditetom“, koje ovo Udruženje sporovodi uz partnerstvo NVO “Centar za preduzetništvo” i d.o.o ,,PAG”.

Pet osoba sa invaliditetom uspješno je završilo tromjesečnu obuku o izradi projekata i javno zastupanje u oblasti invalidnosti.

,,Kroz tromjesečnu obuku prošlo je šest osoba sa invaliditetom koji su zadovoljili kriterijume , ali projekat obuhvata zapošljavanje pet osoba koje će u narednih šest mjeseci raditi na izradi i implementaciji projekata u prostorijama Elipse, prostoru koji smo opremili u okviru ovog projekta. Stvoreni su dobri radni uslovi, ne samo za njih, već i druge članove našeg udruženja”, kazao je NVO “Elipsa” i rukovodilac projekta, Rafet Mulić.

On je istakao da su zadovoljni što su u prilici da u okviru projekta zaposle više lica sa invaliditetom.

,,Kada se zaposli jedna osoba sa invaliditetom to je zaista praznik za jedno demokratsko društvo, kakvom mi težimo. Zavod za zapošljavanje daje veliki doprinos humanizaciji i stvaranju jednakih uslova za sve u Crnoj Gori”, ističe Mulić.

Savjetnica u birou rada Bijelo Polje, Jadranka Rakonjac kazala je da je budžetom bilo predviđeno zapošljavanje četiri osobe sa invaliditetom, ali je Zahtjevom za izmjenu i odobrenjem od Zavoda za zapošljavanje omogućeno zaposlenje i petom polazniku obuke.

,,Naša očekivanja su i da će nakon ovog zaposlenja barem polovina od njih ostati u radnom odnosu i nakon isteka projekta”, istakla je Rakonjac.

Polaznica obuke, Svetlana Balšić kazala je da joj je bilo zadovoljstvo učestvovati u obuci, u okviru koje je, ističe, stekla nova znanja i prijateljstva.

,,Sigurna sam da ću to znanje prenijeti kasnije u obavljanju radnih zadataka na poslu, koje mi je veoma bitno za daje unapređenje svojih vještina”, dodaje Balšić.

Projekat “Jačanje kapaciteta osoba sa invaliditetom” podržan je od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore u cilju zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SDARŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE