Nagrada Grand Prix za objekat mašinske zgrade Bistrica Majstorovina

Nagrada Grand Prix za objekat mašinske zgrade mHE Bistrica Majstorovina dodjeljena je arhitektama Marku Radonjiću i Mariji Stanojević, na trećem crnogorskom Salonu arhitekture, otvorenom  sinoć u prostorijama Kolektora u Podgorici.

Crnogorska publika bila je u prilici da isprati 74 ostvarenja, podijeljenih u sedam kategorija, a petočlani žiri jednoglasno je odlučio da u kategoriji realizacije posebna Grand Prix nagrada bude dodijeljena  arihtektama mašinske zgrade mHE Bistrica Majstorovina, firma Sistem-mne doo.

Petočlani žiri činili su Lea Pelivan (Hrvatska), Dean Lah (Slovenija), Milan Đukić (Srbija) Slobodan Radoman (Hong Kong) i Srđan Tadić (Crna Gora), a pored kategorije realizacije, ocjenjivali su ostvarenja i u kategorijama: Projekti, Enterijeri, Istraživanje i eksperiment, Publikacije, Konkursni radovi i Studentski radovi.

Podsjetimo, mHe Bistrica u  Majstorovini ove godine svečano je otvorio crnogorski premijer Duško Marković, u sklopu obilježavanja svečanosti povodom 3.januara - Dana Opštine Bijelo Polje.

Treći crnogorski Salon održava se pod sloganom "Paraarhitektura", a otvorio ga je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

Organizator ovogodišnjeg Salona je Savez arhitekata Crne Gore, dok su pokrovitelji Ministarstvo kulture, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Glavni grad.

Izvor: opštinski sajt, bijelopolje.co.me