Završena treća sjednica SO Bijelo Polje, usvojeno svih 29 tačaka

Odbornici Lokalnog parlamenta usvojili su svih 29 tačaka dnevnog reda, na trećem skupštinskom zasijedanju, koje je započelo juče.

Iako u radu Skupštine ni danas nijesu učestvovali odbornici Demokratskog fronta, Ujedninjene Crne Gore i Demokrate, zbog kako su ranije saopštili, solidarnosti i podrške sa poslanicima DF-a, Nebojšom Medojevićem i Milanom Kneževićem, lokalni parlament je usvojio sve tačke dnevnog reda, koje su potrebne za redovno funkcionisanje sistema našeg grada.

„Može se konstatovati da smo na trećoj sjednici  konačno obradili taj radni dio, jer je sve do sada  bilo konstituisanje odbora i radnih tijela SO, tako da ovo možemo smatrati prvim radnim zasijedanjem SO, koje je svakako obilježio jedan konstruktivan pristup i od strane pozicije i opozicije“, kazao je predsjednik SO Bijelo Polje, Abaz Dizdarević.

Poslanici u Skupštini opštine danas su usvojili Predlog Odluke o završnom računu budžeta Opštine za prošlu godinu, Strateškom planu razvoja sporta opštine Bijelo Polje za period 2018-2021, takođe odbornici u Skupštini Opštine Bijelo Polje izabrali su danas Marinu Petrić za glavnu administratorku Opštine Bijelo Polje,  podršku su joj dala 23 odbornika, dok je njih troje bilo uzdržano.

Odbornici su usvojili i predlog Odluke o imenovanju predsjednika i članova Savjeta za saradnju lokalne samouprave sa nevladinim organizacijama, te je za predsjednika imenovan Abaz Dizdarević, dok su za članove izabrani predstavnici Opštine Ivana Šćekić, Lazar Radović, Almina Zejnilović, kao i predstavnici NVO sektora - Lidija Guberinić, Tufo Pućurica i Željko Đukić.

Na trećoj sjednici Lokalnog parlamenta podržana je i Odluka o imenovanju Opštinske izborne komisije, u čijem su se sastavu našli Duško Vojinović – predsjednik, Radenko Vujošević, zamjenik predsjednika, Edis Ćatović, Mehmed Salemović, Enes Hadžajlić, Hazbo Mustajbašić, Alma Fetahović, Gordana Femić, Dragana Konatar, Sandra Bojović, Ljubiša Jokić.

Odbornici su usvojili i Predlog Odluke o imenovanju predsjednika i članova Odbara DOO „Komunalno-Lim“, pa je za predsjednika Odbora imenovan Tomislav Timotijević, dok su za članove postavljeni Veljko Kovačević, Hazbo Mustajbašić, Sabahet Spahić i Senad Pačariz iz reda zaposenih. Takođe, usvojen je predlog Odluke o imenovanju predsjednika i članova Odbora direktora DOO Vodovod „Bistrica“, za predsjednika je imenovan Džemal Ljušković, a za članove Veselin Pavićević, Admir Dizdarević, Vidoje Knežević, Milija Minjević.

Danas je usvojena i Odluka o imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora Javne ustanove Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju „Tisa“, pa se na mjestu predsjednika našao dr Admir Hasić, dok su članovi Vesna Raosavljević i Ismet Kadić.

Abaz Dizdarević imenovan je na današnjoj sjednici za predsjednika  Žirija za dodjelu Nagrade „3.Januar“, dok su za članove izabrani Blaga Žurić, Radomir Perišić, Ismar Ćorović, Amer Smailović, Vaso Obradović i Bojana Furtula, dok je za predsjednika Žirija za dodjelu javnih priznanja izabran prof. dr Velimir Rakočević, a za članove prof. dr Milivoje Radović, prof. dr Rifat Alihodžić, Kemal Musić, Ranislav Popović. 

Poslanici u Skupštini Opštine Bijelo Polje danas su sa 25 glasova za usvojili i Predlog Lokalnog akcionog plana zaštite biodiverziteta Bijelog Polja 2018-2022. godina, a usvojeni su i prijedlozi odluka o proglašenju biznis zona „Nedakusi“, „Cerovo“ „Vraneška dolina“, „Bistrička dolina“, „Rakonje-Ravna Rijeka“ i „Ribarevine-Poda“ otvorenim za ulaganje, Izmjene i dopune Odluke o osnivanju biznis zona „Nedakusi“, „Cerovo“, „Vraneška dolina“, „Bistrička dolina“, „Rakonje-Ravna Rijeka“ i „Ribarevine-Poda“, Razvojnog plana biznis zona „Nedakusi“, „Cerovo“, „Vraneška dolina“, „Bistrička dolina“, „Rakonje-Ravna Rijeka“ i „Ribarevine-Poda“.

Bez diskusije danas su usvojene i  Izmjene i dopune Odluke o zaradama lokalnih službenika i namještenika, izmjene Odluke o određivanju dodatka na zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima u Opštini Bijelo Polje, dok se Izmjeni i dopuni Odluke o naknadama za rad odbornika i drugih lica koja bira ili imenuje Skupština opštine usprotivio poslanik SDP-a Idriz Mahmutović.

Podršku 25 odbornika dobio je i Predlog Odluke o organizovanju Javne ustove „Centar za podršku djeci i porodici“, dok je od ukupno 26 odbornika za izmjene Odluke o organizovanju Javne ustanove Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju „Tisa“ glasalo 23, dok su tri odbornika bila protiv. 

Na današnjem zasijedanju razmatrana je i odluka o obezbjeđenju dodatnih sredstava klubovima odbornika u Skupštini opštine Bijelo Polje za pokriće troškova kancelarijskog prostora, raspisivanju oglasa za davanje u zakup nepokretnosti, odbijeni su amandmani odornika Zorana Boškovića, pa je parlament nakon obrazloženja izvjestioca Ljubomira Sošića usvojio i ovu tačku dnevnog reda.

Glasalo se i o stavljanju van snage Odluke o davanju saglasnosti za skidanje tereta otuđenja i opterećenja („Sl.list CG-opštinski propisi“ br. 28/15 od 10.08.2015.godine), koja je usvojena sa 23 glasa odbornika.

Usvojen je i  Program privremenih objekata na teritoriji opštine Bijelo Polje sa posebnim osvrtom na ski centar „Cmiljača“, a data je i saglasnost na Odluku o izmjenama Statuta Javne ustanove Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju „Tisa” i izmjenama i dopunama Statuta Javne ustanove „Centar za podršku djeci i porodici“.

Na trećoj sjednici parlamenta usvojen je i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku UO Javne ustanove  Centar za sport i rekreaciju  o prestanku mandata direktoru Damjanu Kneževiću,  te je za vršioca dužnosti imenovan  Marko Maslovarić, dok je za vršioca dužnosti direktora Parking servisa izabran Ismar Ćorović, na period do imenovanja izvršnog direktora, a najduže do šest mjeseci.

U današnjem radu parlamenta učestvovalo je 26 poslanika, dok ni današnjem zasijedanju nijesu prisustvovali  odbornici Demokratskog fronta, Ujedninjene Crne Gore i Demokrate.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE