U Bijelom Polju stambene zgrade uređene u skladu sa zakonom (video)

Na području Bijelog Polja postoje 64 stambene zgrade koje obuhvataju 99 ulaza odnosno lamela, organizovanih u skladu sa zakonom, kazala je Nina Popović, rukovodilac Odjeljenja za stembeno komunalne poslove u okviru Sekretarijata za stembeno-komunalne poslove i saobraćaj.

Gostujući u emisiji "Građanima u susret" Radija Bijelo Polje ona  je istakla da je svaka zgrada  ima  svoj broj u registru.

Nina Popović, rukovodilac Odjeljenja za stembeno komunalne poslove u okviru Sekretarijata za stembeno-komunalne poslove i saobraćaj

"Registar sadrži sve zakonom propisane podatke o posebnim djelovima, etažnim vlasnicima, identifikaciji, katastarskoj parceli, ulici, broju, kvadraturi i namjeni prostora. Svaki registar sadrži podatke o zgradi kao cjelini”, naglasila je Popović i dodala da svaka treba da ima organe upravljanja koje čine Skupština stanara i upravnik.

“Naša nadležnost je da pratimo organizovanje organa u stambenim zgradama i preuzimamo mjere ukoliko to nije urađeno onako kako to zakon nalaže.  Kad smo u saznanju da u nekoj zgradi nema funkcionalnih organa upravljanja, kroz razgovor i obavještenja preporučujemo etažnim vlasnicima da to učine. U skoro svim zgrada u gradu postoje organi upravljanja, jer su stanari odgovorni prema sopstvenj imovini, jer je u velikom broju slučajeva riječ o novim zgradama, mnogo je novca uloženo i svima je u interesu da svoju imovinu očuvaju u što boljem stanju i što duže”, istakla je Popović. 

Nina Popović, rukovodilac Odjeljenja za stembeno komunalne poslove u okviru Sekretarijata za stembeno-komunalne poslove i saobraćaj

Repriza emisije “Građanima u susret” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević 

Audio obrada: Sanida Kajević

 

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje