Edin, Božica, Valentina, Kristina i Hana uspješni osnovci iz Nedakusa (video)

Učenici osnovne škole ,,Nedakusi”, Edin Bećirović, Božica Španjević, Valentina Bogavac, Kristina Milićević i Hana Ramović i pored dobrog uspjeha i vladanju u školi postižu dobre rezultate u brojnim vannastavnim aktivnostima, predstavljajući školu u najboljem svjetlu.

Gostujući danas u emisiji ,,Smartovci“, Radija Bijelo Polje, oni su kazali da slobodno vrijeme obično posvete učenju i usavršavanju znanja, a ne izostaje, kako navode, ni igra sa drugarima.

Sedmogodišnji Edin Bećirović učenik je drugog razreda, a već tečno govori engleski jezik. On je kazao da mu je majka često kupovala knjige na engleskom jeziku kako bi lakše savladao jezik.

,,Gledao sam i crtaće na engleskom jeziku, i tako sam ga i zavolio. Nije teško naučiti riječi, ali se nadam da ću učiti i druge jezike, jer je to dobro. Sve sam to naučio zahvaljujući majci“, istakao je Edin u današnjoj emisiji.

On je naveo da mu su mu engleski i likovna kultura omiljeni predmeti u školi. U slobodno vrijeme, kazao je da voli kreativne stvari i da pravi komade od papira.

Učenica drugog razreda Božica Španjević recituje pjesme, a prošle godine je i učestvovala na opštinskoj smotri recitatora na kojoj je osvojila treće mjesto.

,,Bilo je lijepo, nijesam imala tremu. Volim da recitujem pjesme koje učimo u školi“, dodaje Božica.

Učenica devetog razreda Valentina Bogavac godinu dana je pohađala dramsku sekciju, a period proveden u pozorištu pamti kao nezaboravno iskustvo.

,,Oduvijek me privlačila gluma, još dok sam bila mala, pa smo i u školi takođe imali dramsku sekciju. Oprobala sam se u jednoj predtavi koju smo izvodili više puta, čak i na takmičenjima, i bilo je zaista lijepo prikazati ono naučeno i u drugim gradovima Crne Gore“, dodala je Valentina.

Ona u slobodno vrijeme svira poznate kompozicije na gitari.

Uspješna džudistkinja, Kristina Milićević ovaj sport trenira od  svoje pete godine, a ljubav je prenio tata koji je trener.

,,Do sada sam osvajala oko 65 medalja, a najdraža mi je ona sa Balkanskog prvenstva gdje sam osvojila treće mjesto od 12 država učesnica. Konkurencija je bila dosta jaka, imala sam pet borbu, i to takmičenje zaista pamtim“, iskrena je Kristina, i dodala da tri puta nedjeljno imaju treninge.  

Kristina ističe da je potrebno puno truda i odricanja za one koji žele da se bave džudoom.

Učenica petog razreda Hana Ramović već dvije godine pohađa školicu mentalne aritmetike ,,Malac genijalac“, za koju se opredijelila jer voli matematiku.

,,Nedjeljno idem dva puta na časove u školici, sada sam već prešla na množenje i dijeljenje, a sabiranje sam već naučila. Znanje iz školice dosta mi je pomoglo da i u školi brže rješavam zadatke“, ističe Hana kojoj je matematika i omiljeni predmet.

Edin, Valentina, Kristina i Hana u današnjoj emisiji su naglasili da imaju mobilne telefone, ali da ih koriste za gledanje sadržaja koji su kreativni i  koji im pomažu za bolje savladavanje gradiva u školi.

Repriza emisije ,,Smartovci" biće emitovana danas na talasima Radija Bijelo Polje od 17:30 časova.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE