Opštinska organizacija Crvenog krsta uručila poklone korisnicima „Tise“ i „Oaze“ (video)

U susret novogodišnjim praznicima, Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje uručila je danas poklon paketiće korisnicima Dnevnog centra „Tisa“ i Udruženja „Oaza“.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje tradicionalno poslednje dane tekuće godine koristi da obraduje najmlađe sugrađane novogodišnjim poklonima, a kako je kazao koordinator Mašan Živković, ove godine dojela se organizuje u okviru projekta „Chlidren helping children“ odnosno „Djeca pomažu djeci“, koji je finansiran od strane ADRA Njemačke, a implementiran od strane regionalnog partnera za Crnu Goru.

Mašan Živković

„Ovi paketići razlikuju se od standardnih paketića gdje se većinom nalaze slatkiši, jer djeca u Njemačkoj sakupljaju svoju odjeću, igračke, knjige, didaktički materijal, djeci interesantne rekvizite i distribuiraju ih širom Evrope“, kazao je Živković.

Kako je kazao do kraja godine će podijeliti pdijeliti 500 novogodišnjih poklon paketića koje smo obezbijedili uz pomoć ADRE i iz sopstvenih sredstava, a cilj im je da obuhvate što veći broj djece, kako sa gradskog, tako i sa ruralnog područja naše opštine.

„Narednih dana ćemo posjetiti djecu iz dva specijalna odjeljenja u OŠ „Dušan Korać“, djecu iz OŠ „Vladisalv Sl. Ribnikar“, kao i djecu sa ruralnog podrčja, iz Ravne Rijeke, Tomaševa, Njegnjeva, Potrka, Čokrlija, Pavinog Polja“, saopštio je Živković, dodajući da je jedan dio paketića opredijeljen za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

Direktor Dnevnog centra „Tisa“, Ensad Omerović, zahvalio se predstavnicima Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje na donaciji.

Ensad Omerović

„Praznična atmosfera već se osjeća u našem Dnevnom centru „Tisa“, svakog dana imamo donatore koji dolaze da obiđu naše korisnike. Danas su nas posjetili predstavnici Crvenog krsta, uručili poklone korisnicima i izazvali osmijehe na njihovim licima“, kazao je Omerović.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE