Potvrđeno 59 novih slučajeva, jedna osoba preminula

U Crnoj Gori je u protekla 24 sata potvrđeno 59 novih slučajeva koronavirusa, a jedna osoba je preminula, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Navodi se da su laboratorije Instituta od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 428 uzoraka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 59 novopozitivnih.

Novopozitivni su upućeni na testiranje iz Podgorice 30, Bijelog Polja i Berana po šest, Bara i Budve po četiri, Tivta i Andrijevice po dva, a iz Rožaja, Gusinja, Ulcinja, Pljevalja i Plava po jedan.

“Od posljednjeg presjeka prijavljen je jedan smrtni ishod povezan sa infekcijom novim koronavirusom i to kod pacijenta iz Bijelog Polja, liječenog u Kliničkom centru. Preminuli pacijent je rođen 1957. godine”, navodi se u saopštenju.

Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 od početka juna mjeseca je 80, a od početka godine 89.

Navodi se da je prijavljen oporavak kod 48 pacijenata.

Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 863.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 4.558.

U Podgorici je aktivno 247 slučajeva, Bijelom Polju 122, Nikšiću 112, Baru 77, Rožajama 63, a u Budvi 58.

U Beranama su aktivna 53 slučaja, u Ulcinju 36, Pljevljima 26, Plavu 12, na Cetinju deset, Andrijevici osam, Tivtu sedam, Kolašinu šest.

U Gusinju je aktivno pet slučajeva, u Danilovgradu i Herceg Novom po četiri, u Petnjici, Plužinama i Tuzima po tri, a u Kotoru i Mojkovcu po dva.

U opštinama Šavnik i Žabljak nema oboljelih od COVID19.

 

Izvor: mina