CG pokazala zavidnu finansijsku stabilnost

Crna Gora pokazala je zavidnu finansijsku stabilnost, a trebalo bi da uz dalju pomoć Svjetske banke nastaviti uspješnu konsolidaciju finansija, saopštila glavna izvršna direktorica Svjetske banke Kristalina Georgieva tokom sastanka sa predsjednikom države Filipom Vujanovićem u Sofiji.

Ona je potvrdila da je odgovoran odnos Crne Gore prema Svjetskoj banci postavio kvalitetan okvir naše buduće saradnje, zbog čega je realno očekivati uspješnu finalizaciju tekuće aktivnosti, kojom će se nastaviti i afirmisati politika pune finansijske konsolidacije Crne Gore.

Vujanović, je kako je saopšteno iz njegovog kabineta, iskazao visoko poštovanje za saradnju sa Svjetskom bankom i njenu podršku u brojnim projektima i reformama, a u funkciji obezbjeđenja finansijske stabilnosti i ukupnog prosperiteta Crne Gore.

“Ocijenio je da je prema dosadašnjoj kreditnoj podršci Svjetske banke Crna Gora imala odgovoran odnos, što je bilo od posebne važnosti za sadašnju poziciju Crne Gore u međunarodnim finansijskim institucijama. Iskazao je očekivanje uspješne finalizacije tekućih aktivnosti i dobijanja garancije, koja će omogućiti nastavak finansijske konsolidacije i budžetske stabilnosti”, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: rtcg