Poreskoj upravi i Mugoši evropska nagrada

Zbog odličnih rezultata postignutih u sprovođenju reforme Poreske uprave, naplati javnih prihoda i povećanju stepena poštovanja poreskih propisa, Poreskoj upravi Crne Gore i njenom direktoru Miomiru M. Mugoši dodijeljena je evropska nagrada u oblasti javnih finansija i državne uprave.

"Evropsko udruženje menadžera-Direkcija za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope dodijelilo je Poreskoj upravi Crne Gore i direktoru Miomiru M. Mugoši priznanje za rezultate postignute u 2018. godini u kategoriji javnih finansija i državne uprave", navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Priznanje je, kako navode, dodijeljeno zbog odličnih rezultata postignutih u sprovođenju reforme Poreske uprave, naplati javnih prihoda i povećanju stepena poštovanja poreskih propisa, te jačanja saradnje na nivou poreskih uprava regiona.

"Obraćajući se na ceremoniji dodjele priznanja održanoj u Sarajevu Mugoša je saopštio da je činjenica da se napori Poreske uprave Crne Gore prepoznaju na međunarodnom nivou afirmativna i podsticajna, ali svakako i povećava odgovornost za dalje ulaganje u razvoj Poreske uprave u skladu sa strateškim opredjeljenjima iste i dobrom međunarodnom praksom", navodi se u saopštenju.

Izvor:RTCG