Danas o ulozi lokalnih samouprava u pregovaračkom procesu

Danas o ulozi lokalnih samouprava u pregovaračkom procesu

Generalni sekretarijat Vlade i Zajednica opština, organizovaće danas okrugli sto Lokalne samouprave u procesu pregovora - uspjesi i izazovi na putu prema Evropskoj uniji.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, okrugli sto biće prilika za razgovor o ulozi lokalnih samouprava u pregovaračkom procesu, posebno u dijelu sprovođenja evropskih propisa i standarda, kao i o mogućnostima koje su opštinama na raspolaganju u okviru evropskih fondova.

U okviru okruglog stola, biće održane dvije panel sesije na temu pretpristupne podrške EU Crnoj Gori i pripreme za korišćenje strukturnih fondova EU.

Na okruglom stolu, kako su naveli iz Generalnog sekretarijata Vlade, biće predstavljena tri projekta koje opštine sprovode - “FLAT - Trening i podrška u poplavama i klizištima” koji sprovodi opština Danilovgrad, “Zelena ostrva” koji sprovodi opština Berane.

Kako se dodaje, na okruglom stolu biće predstavljen i projekat “IRENE – Međuregionalna mreža za obnovljivu i energetsku efikasnost” koji sprovodi opština Tivat.

 

 

Izvor:MINA