Od Sozine prihodovali šest miliona eura

Kompanija Monteput prihodovala je od početka godine više od šest miliona eura od naplate putarina kroz tunel Sozina, saopšteno je Vikend novinama u preduzeću.

Ukupan prihod od naplate putarine putničkim vozilima je, kako su naveli u Monteputu, 3,85 miliona, dok je ostalim kategorijama naplaćeno više od 2,2 miliona eura.

“Od početka godine ukupni prihod od naplate putarine iznosi 6.071.670 eura. Ukupni prihod od naplate putarine putničkim vozilima Tip 2 je 3.855.555, dok je ostalim kategorijama vozila naplaćeno 2.216.115 eura”, precizirali su u Monteputu.

Predstavnici kompanije navode da kroz tunel, koji je u funkciji od 2005. godine, na dnevnom nivou tokom sezone prosječno prođe 12.080 vozila.

“Za početak sezone uzimamo datum 1. jun i do 13.08. kroz tunel Sozina je prošlo prosječno dnevno 12.080 vozila. U najvećem dijelu nedjelje kolone se uopšte ne stvaraju na naplatnim rampama, što znači da je prosjek čekanja uglavnom između jednog do dva minuta najduže”, naveli su u Monteputu.

Zaključno sa 13. avgustom, od početka godine kroz tunel je, kako su istakli predstavnici kompanije, prošlo 1,76 miliona vozila.Na naplatnim rampama u najvećem dijelu nedjelje, kako su kazali u kompaniji, nema gužvi.

Oni dodaju da u određenim periodima dana, pretežno vikendom, dolazi do povremene obustave propuštanja vozila.

Izvor:rtcg