Odgađanje rada odbora nije u interesu opozicije

Sjednica Odbora za reformu izbornog zakonodavstva završena je u Skupštini Crne Gore, a bila je zatvorena za javnost.

Sjednici Odbora prisustvovali su generalni direktor za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Evropske komisije (EK) Kristijan Danielson i šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav.

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović kazao je da su visokog predstavnika EU upoznali sa složenom situacijom u Crnoj Gori, posebno onom koja se tiče izbornog ambijenta.

"Zahvalili smo se i Oravu i Danielsonu na podršci za implementaciju Briselskog plana koji je srušio Gvozdenovićev plan, a kojim je bila planirana krađa narednih parlamentarnih izbora“, naveo je Šaranović.

On je rekao da je vladajuća partija ne samo planirala odlaganje sveobuhvatne izborne reforme za period nakon izbora naredne godine, već i instaliranje izborne administracije koja je takvu planiranu krađu na parlamentarnim izborima trebala da verifikuje i legalizuje.

Prema njegovim riječima, kompletna izborna administracija bila je samo još jedan od brojnih alata za izbornu krađu.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica kazao je da DPS ima plan da opoziciju uvede u cajtnot i dodao da je odlaganje rada Odbora u interesu vladajuće partije, a ne opozicije.

Na pitanje da li će doći na narednu sjednicu Odbora, Koprivica je kazao da će Demokrate učestvovati u radu tog tijela ukoliko postoji kvorum i ukoliko učestvuje ostatak članova Odbora sa kvote opozicije.Sjednica Odbora prekinuta je u srijedu nakon što su salu napuštili Konjević i Neđeljko Rudović, kao i Koprivica i Šaranović.

Izvor: Antena M