U monografijama slao pare za odabrane

Službenici Specijalnog policijskog tima sinoć su, po nalogu Specijalnog tužilaštva, pretresli kuće odbjeglog biznismena Duška Kneževića pod Goricom i u selu Mahala u Zeti.

Protiv Kneževića, koji je nedostupan crnogorskim vlastima, u toku je više istraga zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja je prala novac i utajila porez, dok su u tri predmeta podignute optužnice.

Prema pouzdanim sazanjima Pobjede, u kućama Kneževića pronađeni su dokazi koji su potvrdili iskaz jednog od bliskih saradnika odbjeglog biznismena, kojeg terete za pranje novca.

O finansijskim malverzacijama u Specijalnom tužilaštvu, prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, detaljno je svjedočio Kneževićev saradnik koji je ispričao kako je po nalogu šefa u više navrata u knjigama – monografijama prenosio novac najčešće za Beograd, Kopaonik, a bilo je „specijalnih isporuka“ i za odabrane osobe u Crnoj Gori.

Na taj način je Knežević manipulisao kešom, zaduživao ili vraćao dugove svojim partnerima.

Iz više pouzdanih izvora, Pobjeda saznaje da su u kućama Duška Kneževića pronađeni paketi knjiga koje su bile u omotima, upravo onako kako ih je opisao jedan od osumnjičenih koji je i sam učestvovao u isporukama novca.

Ljudi od povjerenja šefa Atlas grupe naredbe za „transakcije“ dobijali su od Duška Kneževića i nijedna tranša nije mogla biti realizovana bez njegovog odobrenja.

Izvor:rtcg