Prijem u NATO istorijski uspjeh Crne Gore

Prijem Crne Gore u NATO je njen istorijski uspjeh, ocijenjeno je u razgovoru ministra odbrane predraga Boškovića sa novoimenovanim izaslanikom odbrane Mađarske, potpukovnikom Palom Fejesom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković je danas primio Fejesa u nastupnu posjetu i zahvalio mu na neiscrpnoj podršci koju je Mađarska pružila Crnoj Gori tokom sveobuhvatnog reformskog procesa u domenu evroatlantskih integracija.

„On je naglasio da snažno višegodišnje prijateljstvo dvije zemlje predstavlja temelj daljeg jačanja i produbljivanja odbrambenih odnosa naše dvije zemlje, posebno uzimajući u obzir zajedničke strateške interese i savezništvo u okviru Alijanse“, kaže se u saopštenju.

Bošković je istakao da Ministarstvo odbrane izuzetno cijeni pažnju i podršku koju Mađarska pruža evropskoj perspektivi Crne Gore, potvrđujući odlučno opredjeljenje naše zemlje da istraje u reformskim procesima na putu ka Evropskoj uniji.

„Fejes je ocijenio da je prijem Crne Gore u NATO njen istorijski uspjeh, ukazujući na spremnost Mađarske da jednako snažno podrži Crnu Goru i na njenom evropskom putu“, kaže se u saopštenju.

Izvor: RTCG