Danas sjednica Tužilačkog savjeta

Sjednica Tužilačkog savjeta zakazana je za danas, na inicijativu vršioca dužnosti vrhovnog tužioca Ivice Stankovića, ali na dnevnom redu nema tačke o oglasu za prvog čovjeka tužilačke organizacije.

Prema dnevnom redu, raspravljaće se o odlukama za raspisivanje javnih oglasa za tužioce u osnovnim tužilaštvima i Specijalnom, te utvrđivanju uvođenja prekovremenog rada specijalnim tužiocima i tužiocima upućenim u Specijalno državno tužilaštvo.  

Tužilački savjet će razgovarati i o objavljivanju javnog oglasa za izbor rukovodioca osnovnih tužilaštava u Baru, Kotoru i Pljevljima, te o prestanku funkcija rukovodioca ODT-a u Kotoru Danki Živković i Pljevljima Milivoju Tomčiću.

Na dnevnom redu je i odluka o „upućivanju tužiteljki Stojanke Radović i Zorice Milanović iz Vrhovnog, odnosno ODT-a u Specijalno državno tužilaštvo“.

Tužilački savjet danas će obaviti i intervju i izbor kandidata za specijalnog tužioca, te izbor kandidata po internom oglasu, utvrđivanje ocjene pisanog testa, intervju i izbor kandidata po javnog oglasu za tužioca u VDT-u, kao i utvrđivanje ocjene za državne tužioce nakon završene inicijalne obuke po javnom oglasu.

U okviru dnevnog reda je i razmatranje pritužbi, kao i tekuća pitanja.

 Pobjeda je objavila da dva člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika, profesori Aneta Spaić i Velimir Rakočević smatraju da je zaključcima sa posljednje sjednice ovog tijela, 8. oktobra, otvorena procedura za raspisivanje konkursa za vrhovnog državnog tužioca, u Sekretarijatu Tužilačkog savjeta ne dijele njihovo mišljenje, tako da će danas, mimo dnevnog reda, kako su najavili, na sjednici Savjeta biti pokrenuto i pitanje javnog oglasa.

 

Izvor:Antena M