Valorizacija Aerodroma CG za rast ekonomije

Valorizacija Aerodroma Crne Gore će doprinijeti brzom rastu cijele crnogorske ekonomije, ocijenio je predsjednik Vlade Duško Marković.Marković je, na godišnjoj sjednici Savjeta stranih investitora, kazao da je zadovoljan interesovanjem strateških investitora za Aerodrome."Za sve vaše kompanije biće novog posla i novih prilika.

I doprinijeće otvaranju novih radnih mjesta", istakao je premijer.Podsjetio je da je u toku pretkvalifikacionom postupku za dodjelu koncesije za pravo korišćenja aerodroma Podgorica i Tivat.

"Imamo preko 22 interesovanja za koncesiju, neviđeno interesovanje najjačih kompanija u ovom segmentu i vjerujem da će naša očekivanja u perspektivi biti značajno premašena", istakao je Marković.

Naglasio je da Crna Gora već treću godinu ostvaruje impresivne stope rasta."U 2017. i 2018. prosječno 4,9%, a ovoj godini 3,1% u prvom i 3,2% u drugom kvartalu.

Podaci koje sada imamo u posjedu govore da će i trećem kvartalu imati još veću stopu rasta", saopštio je Marković.

Takođe je istakao da članstvo u NATO-u daje benefite, prvenstveno ekonomske i sigurnosne.

"Prema nekim procjenama rast investicija iz zemalja NATO-a je preko 60%. Ova pozicija nas snažno promoviše kao bezbjednu investicionu destinaciju", naveo je predsjednik Vlade.

Komentarišući inicijativu "Mali Šengen" premijer je kazao da će se naša zemlja pažljivo odnijeti prema toj regionalnoj inicijativi.

"Svaka regionalna inicijativa je dobra ako nadomješta i ubrzava evropski proces integracija u Evropsku uniju, a ne da predstavlja zamjenu za taj proces.

Veoma ćemo se pažljivo odnijeti prema ovoj inicijativi koja je došla od dvojice predsjednika, naših susjeda, ali ćemo morati na sto staviti interese, a ne političke interese", poručio je Marković.

Poručio je da će Vlada snažno nastaviti reforme."Želimo bez alternative biti dio EU kako god ona izgledala kada ispunimo uslove", rekao je Marković.

 

Izvor:rtcg