Sjutra premijerski sat

Crnogorski premijer Duško Marković odgovaraće sjutra u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova o dodjeli stanova, evropskim integracijama, biznismenu Dušku Kneževiću, projektu auto-puta.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević pitaće premijera da li su istinite tvrdnje Specijalnog državnog tužioca da je biznismen Duško Knežević zajedno sa 79 fizičkih i 95 pravnih lica, utajio porez i transferisao oko 550 miliona EUR, za koje se sumnja da potiču iz nelegalnih aktivnosti.

Poslanik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić ukazaće da se nagovještava se novi pristup Evropske unije pregovorima o pristupanju, koji će, prema njegovim riječima, smanjiti prostor za simuliranje reformi, postrožiti kriterijume i zahtjeve kako bi više koristi od procesa imali građani, a ne najčešće neiskrene, politicke elite koje ga vode.

Predstavnica Demokratske partije socijalista Aleksandru Vuković interesuje koje mjere Vlada preduzima na polju podsticanja inovacija u privredi i podrške inovativnim brzorastućim kompanijama.

Poslanik Demosa Miodrag Lekić pitaće Markovića da li će preispitati i ukinuti "neustavne i nemoralne odluke u partijsko-klanovsko-funkcionerskoj strukturi o dodjeljivanju stanova i kredita, u nekim slučajevima drugi, treći, četvrti put, pod uslovima koji ni blizu ne važe za građane".

Goran Danilović iz Posebnog kluba poslanika pitaće u kom mjesecu naredne godine se planira otvaranje dijela auto-puta Podgorica-Mateševo i da li će to podrazumijevati završne radove u potpunom obimu na petlji Smokovac.

Andrija Popović će u ime kluba Liberalne partije i Socijaldemokrata pitati premijera o efektima dosadašnje stambene politike u Crnoj Gori.

Poslanika Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimovića interesuje da li Vlada planira i na koji način da poveća zastupljenost Bošnjaka u programskoj i kadrovskoj strukturi Javnog servisa.

 

Izvor:mina