Na putu Podgorica – Kolašin saobraćaj i dalje u prekidu

Saobraćaj na putu Podgorica-Kolašin i dalje je u prekidu zbog odrona u kanjonu Morače, a za saobraćaj je zatvoren i put preko Mateševa, saopštila je za Radio Bijelo Polje Tanja Šipčić iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Kako je kazala, u Crnoj Gori saobraća se po  mokrim kolovozima uz mjestimično smanjenu vidljivost, a duž klisura i usjeka učestali  odroni.

“Zato apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenje brzine”, istakla je Šipčić.

Ona je podsjetila da je zbog odrona obustavljen i saobraćaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac-Djurdjevića Tara.

Do 30. decembra  godine, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most –Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje –Ribarevine, režima saobraćaja je promijenjensa dvosmjernog na jednosmjerni, a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

“Na putevima na kojima su u toku radovi neophodna dodatna pažnja I poštovanje saobraćajne signalizacije”, kazala je Šipčić iz AMSCG.

Šipčić podsjeća da je u vremenskom periodu od 15.11.2019. godine do 31.03.2020.godine upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske uslove.

Foto: kodex.me