Uručena nagrada Dialogos

Autori knjige „Od znaka do hiperteksta“, Mirko Miletić i Marko M. Đorđević, ovogodišnji su dobitnici nagrade “Dialogos”, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Iz tog Vladinog resora kazali su da je u Podgorici sinoć u organizaciji međunarodnog naučnog časopisa „Medijski dijalozi“, upriličena dodjela godišnje nagrade „Dialogos“.

Specijalna plaketa ove godine pripala je Ministarstvu kulture za, kako je navedeno u obrazloženju, dosadašnju podršku nagradi „Dialogos“ i afirmaciju medijske pismenosti.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović istakao je da je regionalno priznanje „Dialogos“ višestruko značajno u procesu kritičko-naučnog pristupa analize novog medijskog iskustva.

On je naveo da su izazovi digitalizacije, granice između regulacije i samoregulacije, slobode i odgovornosti medija, javni ili korporativni interes u njima, samo neka od pitanja koja su podjednako važna za sve zemlje regiona.

“Zbog svega toga, kredibilna naučna istraživanja medija neophodan su mehanizam za savremenu nadgradnju onoga što zovemo društvom znanja”, rekao je Bogdanović.

Izvor:mina