Crna Gora spremna za otvaranje poglavlja 8

Crna Gora spremno očekuje pozivno pismo za predavanje pregovaračke pozicije za poglavlje 8 – Konkurencija, kazao je glavni pregovarač Aleksandar Drljević i dodao da, bez obzira na aktuelna dešavanja, opredijeljenost za evropsku integraciju nastavlja da se potvrđuje posvećenošću sprovođenju reformi.

On je, na sastanku Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Crne Gore i Evropske unije (EU), rekao da svi reformski procesi u kojima se Unija trenutno nalazi treba da se sprovode paralelno sa svim reformskim procesima koji obilježavaju države Zapadnog Balkana i da vrata EU treba da ostanu širom otvorena za nove članice.

“Sa posebnom pažnjom primili smo vijest o usvajanju Izvještaja o ipunjavanju početnih mjerila za poglavlje 8 – Konkurencija, od Savjeta EU“, naveo je Drljević.

On je kazao da Crna Gora spremno očekuje pozivno pismo za predavanje pregovaračke pozicije za poglavlje 8, koju je Vlada usvojila u martu ove godine.

Bez obzira na aktuelna dešavanja na evropskom kontinentu naša opredijeljenost evropskoj integracija nastavlja da se potvrđuje kroz posvećenost sprovođenju reformi u pregovaračkom procesu i otvorenoj i dobroj saradnji sa EK, državama članicama i susjedima”, dodao je Drljević.

 

izvor: mina