Obustavljene posjete bolesnicima

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) od danas su obustavljene posjete hospitalizovanim bolesnicima, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Kako su obrazložili, zabrana posjeta je u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZ), a usled registrovanog povećanja aktivnosti virusa gripa kao i povećanja broja oboljelih od bolesti koje se manifestuju simptomima gripa na teritoriji Crne Gore.

„Informacije o zdravstvenom stanju pacijenata članovi uže porodice (supružnik, roditelji ili djeca) mogu dobiti na matičnom odjeljenju putem telefona svakog dana u periodu od 14 do 15 sati“, navodi se u saopštenju.

Najavljeno je da će obustava posjete trajati do poboljšanja epidemiološke situacije.Oni su napomenuli da će o epidemiološkoj situaciji oboljelih od gripa, bolesti nalik gripu, akutnih respiratornih infekcija kao i teških respiratornih infekcija, Institut za javno zdravlje Crne Gore redovno informisati javnost i zdravstene ustanove.

„Molimo građane za razumijevanje i saradnju, kao i da se pridržavaju preporuka ljekara u cilju smanjenja obolijevanja od gripa“, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor:mina