Veljović: Nijesam znao da je Goranović procesuiran

Direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je za Pobjedu da nije dao nalog da se procesuira Nikšićanin Milija Goranović, kojeg je, zbog uvredljivog komentara na Fejsbuku na račun prvog čovjeka policije, Sud za prekšaje u gradu pod Trebjesom kaznio sa 500 eura.

"Ovakvih, ali i drastičnijih slučajeva sa uvredljivim sadržijima bilo je u mnogo situacija u prethodnom periodu i nikada nijesam naložio da se bilo ko procesuira. To govori u prilog činjenici da na takve komentare ne obraćam pažnju. Svoje profesionalne aktivnosti sprovodim poštujući principe i uvjerenja, ali prije svega Ustav i pozitivne zakonske propise", kazao je Veljović.

Veljović za Pobjedu kaže da nije bio upoznat sa tim događajem, te da stoga nije mogao ni dati nalog da se bilo ko procesuria. Da je znao za to, ističe on, cijeneći društvene okolnosti, ne bi dao saglasnost za takvo postupanje.

"Službenici policije u organizacionim jedinicama na terenu nijesu u obavezi da me obavještavaju o svim preduzetim radnjama i u konkretnom slučaju djelovali su u skladu sa vlastitim procjenama", rekao je on.

Saopštavanje različitih stavova i razmišljanja je, ističe Veljović, „demokratski čin društvene zajednice i svakog pojedinca“.

"A način na koji se ti stavovi izražavaju je odraz lične kulture i vaspitanja. Službenici policije, posebno na rukovodećim radnim mjestima imaju obavezu i odgovornost da profesionalno postupanje usmjere i djeluju isključivo u zakonskim okvirima u čemu imaju moju punu podršku i uvažavanje", poručio je Veljović.

Podsjećamo, Nikšićanin Milija Goranović uhapšen je jer se na društvenoj mreži ponašao uvredljivo prema direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću, nakog čega je i novčano kažnjen.

Izvor:antena m