Crna Gora sposobna da se odupre pokušajima destabilizacije

Crna Gora je sposobna da se odupre svim pokušajima destabilizacije, poručio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin, navodeći da vjeruje da će dijalog koji je otpočeo sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) dati odgovor na sva nerazumijevanja u rješavanju unutrašnjeg pitanja.

Pažin je razgovarao u Vašingtonu sa kongresmenkom Šeli Pingri i senatorima Benom Kardinom i Suzan Kolins.

On je ocijenio da dijalog, koji se vodi na inicijativu premijera Duška Markovića, pokazuje da u crnogorskom društvu postoje ozbiljne progresivne snage, koje su spremne da bez obzira na razlike, sarađuju i zajedno sa Vladom stvaraju novu vrijednost u interesu evropske budućnosti Crne Gore“Primjenom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Crna Gora će uvesti pravni red u oblast odnosa države sa vjerskim zajednicama, afirmišući građanski koncept moderne države zasnovane na vladavini prava, poštovanju različitosti i sloboda svih građana, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost”, rekao je Pažin.

Najviši prioritet Vlade je, kako je rekao, sprovođenje reformi kojima se podiže kvalitet života građana i ispunjavaju obaveze za članstvo u Evropskoj uniji (EU),"Time pokazujemo da Crna Gora zaslužuje da bude prepoznata kao uzor drugim državama regiona koje slijede proevropski kurs",. kazao je Pažin.

 

Izvor:mina