Knežević se neće dobrovoljno predati

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević neće se dobrovoljno predati na izdržavanje zatvorske kazne, a sa adokatima će razmotriti sve opcije, saopšteno je iz DF-a.

DF je danas organizovao konferenciju za novinare povodom uručenja poziva Kneževiću da se javi na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od četiri mjeseca, na koju je osuđen osuđen zbog napada na policajca 17. oktobra 2015. godine.

Član predsjedništva DF-a Predrag Bulatović kazao je da oni tu presudu ne prihvataju jer je, kako je naveo, politički motivisana.On je kazao da je 15. oktobra 2015. godine policija, a ne Knežević, prekršila zakon, jer je protivno zakonu i ustavu upala na prostor gdje su se nedjeljama održavali protesti .

„Međutim, u ovoj zemlji, u kojoj nema vladavine prava, došlo je do ove presude i do ekspresnog poziva za odsluženje kazne“, rekao je Bulatović.

On je naglasio da Predsjedništvo DF ne priznaje tu presudu jer je politička, i čvrsto ostaje pri stavu da se Knežević neće dobrovoljno predati da odsluži kaznu.

„To je stav DF-a, odnosno Predsjedništva“, naglasio je Bulatović.

Izvor:mina