Gvozdenović: Izbore bi da odgode iz straha od rezultata

Politički direktor Demokratske partije socijalista (DPS) Branimir Gvozdenović kazao je da je zadovoljan izbornim ambijentom u Crnoj Gori, posebno doprinosom njihove partije optimizaciji izbornog i drugog zakonodavstva.

On je u intervjuu Pobjedi rekao da je termin za izbore adekvatan, a da opozicija željom za prolongiranjem termina izbora "ogoljava sve svoje slabosti i pesimizam po pitanju njihovog ishoda”.

Gvozdenović je kazao da DPS izbore nikad nije doživljavala "ad hoc" događajem.

“Kao stalni pobjednici izbora, mi smo konstantno u kampanji, jer prema našim biračima, a i prema cjelokupnoj javnosti, imamo dvostruku obavezu, da realizujemo izborni program i uz to ponudimo još ambiciozniji plan za naredni četvorogodišnji period”, rekao je Gvozdenović.

Prema njegovim riječima, od poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, zavisiće i epidemiološka situacija i ambijent u kojem će se održati izbori.

“Imajući u vidu činjenicu da je država pravovremeno i adekvatno reagovala u odnosu na importaciju i širenje virusa, najveća odgovornost sada je na nama, građanima. Siguran sam da ćemo, kao mnogo puta do sada, pokazati punu odgovornost kako bismo prije svega sačuvali zdravlje, a posljedično i obezbijedili povoljan ambijent za održavanje izbora", naveo je Gvozdenović.

Izvor:MINA