Marković: Glas DPS-u garant suvereniteta CG

Demokratska partija socijalista (DPS) predala je Državnoj izbornoj komisiji (DIK) izbornu listu pod nazivom "Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović”, sa preko 68.000 potpisa podrške.

Nosilac izborne liste Duško Marković saopštio je da su "pred nama peti po redu parlamentarni izbori nakon referenduma i obnove državnosti".

"U posljednjih 14 godina naši građani su četiri puta potvrđivali većinsku odluku sa majskog referenduma o tome u kakvoj Crnoj Gori žele da žive - nezavisnoj, samostalnoj i evroatlantskoj Crnoj Gori", rekao je Marković.

Nažalost, kako je rekao, i ovog 30. avgusta oni koji su na referendumu rekli Ne crnogorskoj državnosti "ponovo su nam nametnuli istu izbornu temu".

"Da li želimo sopstvenu državu, da li želimo da upravaljamo svojom budućnošću ili ćemo se odreći svega toga za račun tuđih interesa i pretvoriti Crnu Goru u beznačajni i bezimeni dio tuđih političkih i nacionalnih interesa", poručio je Marković.

On kaže da nema ni najmanju dilemu da će većinska Crna Gora, predvođena DPS-om i 30. avgusta ponovo kazati jedno veliko i odlučno Da svojoj domovini.

"Glas DPS-u je najpouzdaniji garant odbrane našeg državnog suvereniteta, i zato vjerujem u našu najuvjerljiviju pobjedu do sada", rekao je Marković.

Napominje da će kampanja biti vođena bez masovnih okupljanja, uz poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).

"Kampanju vidimo kao priliku da građanima predstavimo rezultate četvorogodišnjeg mandata Vlade. podsjetićemo na to šta smo obećali, a šta realizovali. Vrlo konkretno, jasno i vidljivo. Svjedoci smo novog lica Crne Gore", kazao je Marković, uvjeren da zato od građana sa punim pravom mogu da traže povjerenje i za naredni mandat kako bi kraju priveli sve započete projekte.

Izvor: RTCG