Iza Zakona o slobodi vjeroispovijesti nije bilo skrivene agende

Zakon o slobodi vjeroispovijesti donijet je bez skrivene agende, sa ciljem da se po najrazvijenijem standardima današnjice uredi pitanje slobode vjeroispovijesti, kazao je premijer Duško Marković.

On je u intervjuu za Televiziju Pljevlja kazao da je Srpska pravoslavna crkva (SPC), podržana od političkih aktera u zemlji i van nje, manipulacijom krenula u kampanju i destrukciju prema Vladi. “U Zakon se ušlo bez skrivene agende, kako bi po najrazvijenijem standardima današnjice uredili pitanje slobode vjeroispovijesti i obezbijedili da sve vjerske zajednice budu u pravnom sistemu”, naveo je Marković.

On je rekao da je najmanje deset puta razgovarao sa mitropolitom crnogorsko - primorskim Amfilohijem i sveštenstvom, podsjećajući na predlog izmjena Zakona koji je Vlada ponudila, a crkva odbila. “Oni su odbili taj predlog. Zbog toga što iza stoje politički i anticrnogorski interesi. Srpskoj crkvi, nažalost, u Crnoj Gori ne samo da ne treba zakon, nego ne treba država Crna Gora”, kazao je Marković. On je rekao da je SPC “politički akter koji vodi kampanju za političke subjekte”.

Izvor:MINA